Konu ile ilgili eylül ayında adım atılmasına karşın Buca’nın devre dışı bırakıldığını söyleyen Kazanoğlu, “Buca’nın kör kuruşunun bile hesabını sorarız. Buca’nın hakkını, hukukunu yedirmeyiz” dedi.  
Buca Belediyesi’nin 5 yıl önce İzmir Büyükşehir Belediyesi ile imzaladığı protokol sonrasında işletmesini gerçekleştirdiği Buca Yedigöller Tesisi için yeni dönemde Büyükşehir’in hazırladığı projeye Buca Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Halk Partili Meclis Üyesi Taner Kazanoğlu’ndan tepki geldi. 
İzkent ve Evka 1arasında kalan toplamda 100 bin metrekareye sahip rekreasyon alanının kullanımı ile ilgili konu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2018 yılı Sayıştay Denetim Raporu’nda yeniden gündeme gelmişti. İki belediye arasında 2015’te yürürlüğe giren protokolün Mayıs 2020 yılına kadar kullanım süresi olmasına karşın Büyükşehir sözleşmenin iptali ve tesisin Büyükşehir tarafından işletilmesini içeren karar maddesini Büyükşehir’in Şubat ayı meclisinde gündeme getirdi. 

KAMUOYU YARATMAK İÇİN HAZIRLANAN BİR ÇALIŞMA

Buca Belediyesi’nin devre dışı bırakılmasına tepki gösteren Taner Kazanoğlu ise açıklama yaptı. Kazanoğlu, ”Biz geçtiğimiz Eylül ayında, bu sözleşmenin uzatılması ile ilgili bir karar aldık. Konu ile ilgili yetkilendirme de yaptık. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bizim bu konuyu bildirmemize rağmen, uzun süredir oyalanıyorduk.  Geçtiğimiz Çarşamba günü gerçekleşen İzmir Büyükşehir Belediyesi meclisinde, önümüze bu konu ile ilgili gündem maddesi geldi. Mayıs ayında mevcut protokolün bitmesinden önce böyle bir kararın gelmesi çok manidar oldu. Bunun bir anlamı yok. Maddenin kamuoyu yaratmak için hazırlanan bir çalışma olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.  

BUCALININ HAKKINI HUKUKUNU YEDİRTMEYİZ

Kazanoğlu, “İzmir Büyükşehir Belediyesi de CHPli bir belediye, biz de CHPli bir belediyeyiz. Bu tür sorunları aramızda çözebileceğimize inanıyorum. Buna rağmen bizi yok sayarak, bu şekilde bir hamle yapılmasını doğru bulmuyorum. Buca’nın kör kuruşunun bile hesabını sorarız. Buca’nın hakkını, hukukunu yedirmeyiz” şeklinde konuştu.  

BİRLİKTE PROJE GELİŞTİRME ÇAĞRISI 

Sayıştay raporunun tartışmalı olduğunu ifade eden Kazanoğlu, “Buranın arsa sahibi ne kadar Büyükşehir olsa da arazi üzerindeki mülkiyetler tamamen Buca Belediyesi  tarafından yapılmıştır. Dolayısıyla aramızda yüzde 70’e yüzde 30 gibi bir paylaşım var.  Bürokratın yaptığı bu hatanın en kısa sürede çözüleceğini düşünüyorum. Büyükşehir gelip ‘orada bir proje geliştirelim’ derse biz yardımcı oluruz. Biz her zaman Bucalının hayrına ne varsa onu yapacağız” dedi.

Editör: Haber Merkezi