Ethem İnal, “katılımcı ve demokratik bir anlayışın en önemli birleşenlerinden biri sendikalardır. Yarını daha güzel ve yaşanılabilir kılmak için atacağımız tüm adımlarda sendikalarımızla omuz omuza olacağız” dedi.

"EMEKÇİLERİMİZİN SENDİKAL HAKLARINI KORUYACAĞIZ"

Göreve geldiklerinde Bornova Belediyesinde çalışanların sendikal haklarını koruyacaklarını belirterek sözlerine başlayan İnal, “Bugün Türkiye’de emekçilerimizin sendikal haklarınave örgütlenme özgürlüğüne en rahat ulaştığı belediyeler CHP’li belediyeler. Çünkü CHP’li Belediyeler emeğin, emekçinin haklı mücadelesinin ne anlama geldiğini, bu mücadelenin ne kadar kıymetli olduğunu biliyor. Bornova’da göreve geldiğimizde çalışan tüm emekçi dostlarımızın sendikal haklarını koruyacak, örgütlenme ve hak arama özgürlüklerine asla sınır koymayacağız” dedi.

"SEÇİMLERDE VİZE YOK!"

İktidarın Türkiye’yi ucuz emek ülkesine dönüştürdüğünü dile getirerek sözlerine devam eden İnal, “İşsizliğe çare bulamayan, modern köleliğe göz yuman, çalışanların örgütlenme ve hak arama yollarını sistematik olarak tıkayan iktidara bu yerel seçimlerde halkımızda, emekçilerimizde dur diyecek. Çalışanın, emekçinin taleplerine kulağını tıkayan, görmezden gelen bir yönetim anlayışına bu yerel seçimlerde vize yok. Bakın nerede bir CHP’li belediye varsa orada insan ve emek odaklı katılımcı bir yönetim anlayışı vardır,  sendikal mücadeleye katkı vardır.  Çünkü katılımcı ve demokratik bir anlayışın en önemli birleşenlerinden birinin sendikalar olduğunu biliyoruz. Yarını daha güzel ve yaşanılabilir kılmak için atacağımız tüm adımlarda sendikalarımızla omuz omuza olacağız” dedi.

Editör: Haber Merkezi