31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesinde, CHP’de önce belediye başkan adayı belirme ardından meclis üyesi adaylığı belirlenmesi sırasında sancılı süreçler yaşandı. Bu süreçlerin bugün sona ermesi ile birlikte flaş bir gelişme de Seferihisar’dan geldi.
Seferihisar Belediye Meclisi üyeliği için başvuruda bulunan ve meclis listesinde 2’nci sırada yer alan Seferihisar Gençlik Kolları başkanı Akın Emre İldeniz adaylık başvurusunu geri çekti. Konu ile açıklamalarda bulunan İldeniz, “Seferihisar ilçe örgütüne iktidar olma yolunda hiçbir kişisel çıkar gözetmeden, daha anlamlı ve örgütlü mücadeleyi büyütebilmek adına; Cumhuriyet Halk Partisi, Seferihisar meclis üyesi adaylığından kendi kararımla geri çekilmeyi an itibariyle uygun bulduğumu belirtmek isterim. Bunun haricindeki her türlü yorum, görüş ve beyanların gerçek dışı ve iyi niyetli olmadığını özellikle hatırlatarak, Seferihisar Gençlik kolları başkanı olarak görevime devam edeceğimi ve yerelde iktidara yürüyen Cumhuriyet Halk Partisinin bir neferi olmaktan gurur duyduğumun bilinmesini isterim” ifadelerini kullanıp örgütlü mücadelenin önemini vurgulayarak, açıklaması haricindeki iddiaları gerçek dışı olarak nitelendirdi.

Akın Emre İldeniz’in açıklamasının tamamı:

“Yaklaşık 6 yıldır üyesi olduğum ve 4 yıldır Seferihisar gençlik kolları başkanlığını onur ve gururla yürüttüğüm cumhuriyet halk partisinden 31 Mart yerel seçimleri için, parti yöneticilerimin takdiri ile Seferihisar meclis üyesi adaylığı listesinde 2’nci sıradan aday gösterildim. Ancak, aşkla çıktığı İzmir yolculuğunda hayatını örnek aldığım, İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayınız Sayın Tunç Soyer başta olmak üzere, Seferihisar belediye başkan adayınız Sayın İsmail Yetişkin ve Cumhuriyet Halk Partisi Seferihisar ilçe örgütüne iktidar olma yolunda hiçbir kişisel çıkar gözetmeden, daha anlamlı ve örgütlü mücadeleyi büyütebilmek adına; Cumhuriyet Halk Partisi, Seferihisar meclis üyesi adaylığından kendi kararımla geri çekilmeyi an itibariyle uygun bulduğumu belirtmek isterim. Bunun haricindeki her türlü yorum, görüş ve beyanların gerçek dışı ve iyi niyetli olmadığını özellikle hatırlatarak, Seferihisar Gençlik kolları başkanı olarak görevime devam edeceğimi ve yerelde iktidara yürüyen Cumhuriyet Halk Partisinin bir neferi olmaktan gurur duyduğumun bilinmesini isterim. Tunç başkanımızın öncülüğünde aşkla çıktığımız bu yolculuk, siyasetin gençleştiği başka bir Türkiye’yi mümkün kılacak. Gençler olarak buna inancımız ve desteğimiz tamdır. “
Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 

EGEDEBİRGÜN 

Editör: Haber Merkezi