Nil KAHRAMANOĞLU/ İçişleri Bakanlığı’nın CHP’li belediyelerin Koronavirüs salgını sebebiyle başlattığı bağış kampanyalarına uyguladığı ambargoya rağmen, ihtiyaç sahibi yurttaşlara yönelik çalışmalar devam ediyor. Erzaktan maske ve siperlik teminine kadar birçok konuda gönüllü çalışan ilçe örgütleri ise sokağa çıkma yasağı sürecinde de belediyelere destek sağlayacaklarını açıkladı. CHP’li ilçe başkanları da salgın sürecinde yaptıkları çalışmaları İz Gazete’ye değerlendirdi.

‘SOSYAL BELEDİYECİLİĞE UYGUN ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ’

CHP Bayraklı İlçe Başkanı Pınar Susmuş, yönetim Kurulu üyeleri ve meclis üyeleri ile ayni yardımlarda bulunduklarını belirterek, “Bize doğrudan doğruya ulaşanlara 250 koli erzak paketi dağıttık. Dağıtımlarımız devam ediyor” dedi. Gençlerle beraber sokak hayvanlarını beslediklerini de dile getiren Susmuş, “Dönem dönem farkındalık çalışmaları yapıyoruz. 65 yaş üstü evde çıkamayan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının giderilmesinde gençlik kollarımız ve kadın kollarımız aktif biçimde çalışıyor. Aslında tüm CHP’li belediyelerde yapılan; sosyal belediyecilik anlayışına uygun, halka dokunan, ihtiyaçlarını gidermeye yönelik tüm çalışmalara biz de etkin biçimde katılıyoruz. Bunların oluşması için Bayraklı zaten ihtiyaç sahibi vatandaşımızın bulunduğu bir bölge. Bu süreçte ihtiyaçlı vatandaşımızın sayısı daha da arttı. Korona salgınından muzdarip vatandaşlarımız da var. Onların ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında evde bakımlarıyla ilgili, belediyemizle, İlçe Sağlık Müdürlüğümüz ile işbirliği yaparak onlara da yardım eli uzatıyoruz. Yoğun biçimde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Meclis üyelerimizle grup toplantısı gerçekleştirdik. Onların öneri ve projelerini belediyemize aktarmak adına yaptık. Önümüzdeki hafta da yönetim kurulu üyelerimizle bundan sonra yapacaklarımızla ilgili toplantı gerçekleştireceğiz. Gençlerimiz ekmek dağıtımında belediyeye destek olmak için aktif biçimde çalışacak. Belediye başkanımızla da görüşüp hangi birimlerde çalışacağını planlayacağız” diye konuştu.

‘15 BİN MASKE TESLİM ETTİK’

CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın tüm mahallelerdeki ihtiyaçlı insanların tespiti için sürekli çalıştıklarını ifade ederek, “65 yaş üstü partililerimizi tespit ettik. Onları arayıp ihtiyaçlarını soruyoruz. Tüm mahallelerdeki yönetici arkadaşlara bölüştürdük; mahallerinden gelen ihtiyacı olan vatandaşların taleplerini alıyorlar. Kadın kolları başkanımızda birikiyor. O da belediyemize iletiyor. Belediyenin erzak ve maske dağıtımında gençlik kolları ve kadın kolları gönüllü olarak görev yapıyor. Ayrıca bir kampanya yaptık. Belediyemize 15 bin maske teslim ettik. Şimdi de erzak desteği için bir kampanya açtık. Oradan gelecek bütçeye göre bir firmaya yönlendirerek erzak kolisi yapıyoruz. İlçe olarak dağıtımını yapacağız ancak belediye zaten binlerce erzak kolisi dağıtıyor. Belediyenin yaptığı çalışmalarda tüm arkadaşlarımız gönüllü olarak yer alıyor. Geçen haftaki sokağa çıkma yasağında belediye 15 bin ekmek ve gevrek dağıttı. Biz de örgüt olarak onun dağıtımında yardımcı olduk. Bu hafta da aynı şekilde yardımcı olacağız” dedi.

‘BELEDİYE İLE KOORDİNELİ ÇALIŞIYORUZ’

Erzak dağıtımını ilçe başkanlığı olarak yaptıklarını dile getiren CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş, Maske, eldiven ve dezenfektan dağıttık. Genel Merkez’den gelen bilgilendirme broşürlerini dağıttık. Durumu ciddi derecede kötü olan 3 aileye eşya yardımında bulunduk. Bebek bezinden mamaya kadar birçok ürünün dağıtımını yaptık. Karantina altında olan birkaç aileye sıcak yemek ve sağlık çalışanlarına gıda desteğinde bulunduk. Bu çok fazla olmadı ama böyle bir çalışmamız oldu. Örgütümüz belediye ile koordineli çalışıyor. Belediye çalışmalarına da zaman zaman destek veriyoruz” diye konuştu.

İlçe Başkanlığı olarak belediyeye her türlü desteği verdiklerini söyleyen Taş, “İhtiyaç sahiplerini belirleme noktasında bize telefonlar geliyor. Örgütü de tanıyoruz. Gençlik kollarımız ve kadın kollarımız çalışıyor. Yardımlar onlar üzerinden yapılıyor. İlçe örgütü olarak olağanüstü bir durum olduğunda sokağa çıkabilmek için izin istedik. Ancak kaymakamdan henüz bir dönüş olmadı. Belediye zaten bu izinleri alıyor. Kendi çalışmalarını kendisi yapıyor. İlçe olarak verilebilecek bir destek varsa veriyoruz” dedi.

HEDEFİMİZ BİN 200 KOLİ YARDIM

CHP Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan ise örgüt olarak bir ay önce gıda kampanyası başlattıklarını söyledi. İşsiz olan ve salgın sürecinde işinden olan çok sayıda insan olduğunu belirten Özcan, “Yaklaşık 600 koli yardım dağıttık. Ama talep çok fazla, insanlar zor durumda. Ramazan ayının içine kadar bu sayıyı bin 200 koliye çıkaracağımızı düşünüyorum. Belediyemiz lojistik destek de veriyor. Gerektiğinde gıda takviyesi de aldık. Kadın kolları da özellikle sağlıkçılara, emniyet mensuplarına, gece çalışan belediye personeline haftanın üç günü evlerinden hazırladıkları ikramları sunuyorlar. Her hafta düzenli olarak sokak hayvanlarına mama dağıtımı yapıyoruz. 65 yaş üstü vatandaşlarımız ve evde kalanları bizzat arıyorum. İhtiyaçlarını soruyorum. Belediye ve ilçe örgütü el ele çalışmalarımız devam ediyoruz. İl Başkanlığımız da bir kampanya başlattı. Milletvekilleri ve il yönetimiyle 1000 koli yardım gerçekleştirdi. Şimdi ilçe örgütleriyle bir kampanya yapıyorlar. Bizim devam den bir kampanyamız var. İl başkanlığı ile daha da güçlenerek rakamı bin 200 koliye çıkarmayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

‘BÜYÜKŞEHİR’İN DESTEĞİYLE KATKI BÜYÜYECEK’

CHP Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay, kadınlar, gençler ve aktif siyaset yapanla mahallelerde örgütlendiklerini ifade ederek, “Dayanışma grupları kurduk. Onlar kendi aralarında yardımsever vatandaşlarımızla mahallelerindeki ihtiyaç sahibi insanlara yardım yapıyorlar. Büyükşehir’den de destek geliyor. 27-28-29 Nisan’da da Büyükşehir Karabağlar’a gelecek ve yüklü bir yardım yapacak. Karabağlar’da dayanışma çok güçlenmiş durumda. Parti ayrımı gözetmeksizin tüm ihtiyaç sahiplerine yardım etmeye çalışıyoruz. Bu konuda baya da başarılı olduk. Büyükşehir’in de desteği gelince o katkı büyüyerek devam edecek. Bu süreçte yeni ihtiyaç sahipleri de çıktı mevcut listelere ilave olarak. Onları da zaman içinde güncellemeye çalışıyoruz” dedi.

‘NE GEREKİYORSA YAPIYORUZ’

CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Murat Serdar Koç 500’ü üzerinde yardım kolisi dağıttıklarını belirterek şunları söyledi: “Önce sokak hayvanları daha sonra hızlı bir şekilde 500 kolinin üzerinde yardım yaptık. Karşıyaka İlçe Başkanlığı olarak yardımlaşma ile ilgili ne gerekiyorsa çok hızlı bir şekilde yapıyoruz. İlçemizde her mahalleden bir temsilci var. Bu temsilciler vasıtasıyla isimleri alarak yardım götürdük. Yine yaş sınırı nedeniyle yardım bekleyenlere ulaştık. 500 üzerinde koli yaptık ve dağıtımı yaklaşık bir hafta sürdü. 530 kişiye yardım götürdük. Onun haricinde 150 kişi kadar tamamlanmamış yardım paketlerimizi belediyeye yönlendirdik. Belediye sadece ihtiyaç sahiplerine değil isteyen herkese ekmek ve gazete dağıtımı yapıyor. Gençlik kollarındaki arkadaşlarımız da bunu üstlenmiş durumda.”

Editör: Haber Merkezi