CHP Buca’da, Hüseyin Gül gençlik örgütü başkanlığı için kolları sıvadı. 8 yıldır CHP Buca siyasetinde yer alan Hüseyin Gül, ‘Gençliği Kazanan Geleceği Kazanır’ anlayışı ile yola çıktı.

CHP’li Hüseyin Gül’ün adaylık açıklamasının tamamı şöyle:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Buca İlçe Örgütünde 8 yıl gibi bir sürede maddi ve manevi, gece gündüz emek vermiş bir genç kardeşiniz, yoldaşınız olarak onurlu bir yola çıktım. CHP Buca Gençlik Kolları Başkanlığı’na adayım. Bu onurlu görevin bilincinde ve sorumluluğumun farkında olarak çalışmalarıma başlamış bulunmaktayım. Partim için var gücümle bu yolda mücadelemi sürdüreceğime söz veriyorum.

Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerinin izinde, Kuvayı Milliye ruhundan aldığımız güç ile, ‘Bütün ümidim gençliktedir’ diyen, bizlere bu günlerin yapı taşlarını oluşturmuş ve ülkenin refah seviyesinin artması için gençleri anahtar olarak gören Atatürk’ün ve 6 Ok'un yolundan ayrılmayarak adayı olduğum bu onurlu görevi en doğru, dürüst, ve kusursuz şekilde yürüteceğime söz veriyorum.

‘EĞİTİM DESTEĞİ VERECEĞİZ’

Gençliğin ve geleceğin gençliğini oluşturan çocuklarımızın temellerini sağlam yapılarla oluşturmak, vizyonu ve misyonu oturmuş, iyi yetişmiş ve kendini yetiştirmeyi ve geliştirmeyi kendine görev edinmiş, okuyan, sorgulayan, çocuklar ve gençler yetiştirmek, onların geleceklerine yatırım yapmak adına sizlere tohumlarını ekmek istediğim projelerimden bahsetmek isterim. Bucamızın maddi geliri düşük olan mahallelerde ekonomik sıkıntı yüzünden değil dershane, özel derse göndermeyi zor şartlarda devlet okuluna gönderebilen ailelerin bir nebze yükünü almak ve geleceğimizin mimarları, bugünün çocuklarını iyi bir zemin kurmak için gönüllü hocalarımızla birlikte portatif çadırlarımızı alıp okul sıralarımızı kurup doğal ortamda dersliklerimizi yaratarak çocuklarımıza ve dar gelirli ailelerimize eğitim anlamında bir destekte biz vereceğiz.

Yine geleceğimiz olan çocuklarımıza okuma alışkanlığı kazandırmak adına ‘Seyyar Kütüphane’ projemizi de hayata geçireceğiz.

‘DEĞİŞİM VAKTİ GELDİ’

Günümüzde gençliğin sosyal, ekonomik ve kültürel durumu maalesef istendiği ve hak ettiği noktada değil. Ne yazık ki genel olarak Türkiye’de siyaset, bizzat gençler tarafından gençlik odaklı olarak değil, gençleri sadece bir vitrin çalışmasından ibaret görenler tarafından gençliği dışlayarak inşa ediliyor. Böylelikle gençlik, siyaseti bir çözüm sahası olarak görmüyor, göremiyor. Bu durumda gençler, siyaset kavramına karşı daha da ilgisizleşiyor. Bu kısır döngünün değişim vaktinin geldiğini hepinize ilan etmek isterim.

Bizler yılmayacağız. Bu döngüyü değiştirmek için elimizden gelenin fazlasını yapacağız. Unutulmamalıdır ki gençlik siyasetin öz gücüdür. Bu öz gücü siyasette ‘gerçekten söz sahibi’ yapana kadar pes etmeyeceğiz.

‘BUGÜNÜN ORTAĞIYIZ’

Gençler olarak ülkemize, partimize ve kendimize faydalı olmak, yeni fikirler üretmek ve bu fikirleri aktarmak temel amacımız olacaktır. Toplumumuzu sosyo-ekonomik, siyasal, kültürel, eğitsel vb. olarak daha iyi yerlere taşımak gayelerimiz arasındadır. Gençlerin dinamik, atik gücü ve büyüklerimizin tecrübelileriyle daha iyi ve söz sahibi yerlerde olmak hedeflerimizden biridir. Gençler sadece siyasette gelecek vadeden bireyler olarak görülmemelidir. Unutulmamalıdır ki bizler sadece geleceğin liderleri değil, bugünün de ortaklarıyız!

BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU

Birlik ve beraberlik şiarıyla çıktığımız bu yolda omuz omuza vererek, birlik olmaktan aldığımız güç ile her birlikte başaracağız. Büyük sorunlarımızdan olan gençlerin siyaset yapacağı ‘gençlik siyaseti alanı’ oluştururken gençlere, yani bizlere, danışılmaması, öznesi olduğumuz konuda etkisiz bırakılmamızın önüne geçip kendi modelimizi kendimiz oluşturup, karar alma mekanizmalarımızı kendimiz belirleyeceğiz. Yaygın siyaset anlayışının bizleri kutuplaştırmasının ötesine geçerek, genç kimliğimizin dezavantajlarını ve avantajlarını, konunun öznesi gençler olarak bizzat tartışıp, çözüm yolu arayacağız. Klişe haline gelmiş düzeni değiştirip, gençlik siyasetine yeni bir soluk, yeni olgular ve yeni ideolojik sahalar getireceğiz. Gençlerimizi yargılamak ya da övmek değil ‘anlamak’ düşüncesiyle çıktığımız bu yolda gençlerimizin sorunlarını, gençlerimizle birlikte çözeceğiz

Editör: Haber Merkezi