İZ GAZETE- CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş Gültepe, İz Web Tv’de yayınlanan ‘Barış Özdil ile Şeffaf Dosya’ programına katılarak soruları yanıtladı.

Kovid-19 salgını sürecinde Buca’da yaptıkları çalışmaları aktaran CHP’li Gültepe, “Birilerinin evde durup birilerinin sokakta bazı işleri yapması gerekiyordu, biz de bunları görev bildik. Bu nedenle bizler evlerimize kapanmadık. İlçe yönetimimiz, gençlik kollarımız, kadın kollarımızla birlikte sahadaydık. Kendimizi ve karşımızdakileri korumaya dikkat ederek bir süreç geçirdik. Vatandaşlarımızın öncelikli ihtiyaçlarını gidermeye çalıştık. Daha çok beslenme, dezenfektan, maske, eldiven gibi ihtiyaçlarını karşılamak üzerine bir program hazırladık. Yardıma muhtaç 65 yaş üstü vatandaşlarımıza, engelli vatandaşlarımıza ulaşmaya çalıştık. Büyük ölçüde de başarılı olduğumuzu söyleyebilirim.” dedi.

'BUCA BELEDİYESİ ÖNGÖRÜLÜ DAVRANDI'

Buca’da yerel yönetimin salgın döneminde çok büyük faydasının görüldüğünü aktaran CHP’li Gültepe, “Buca Belediyesi bu konuda öngörülü davrandı. Buca belki de en riskli görülen ilçelerden biriydi ama öngörü ve erken önlemleri almak faydasını çokça gösterdi.” diye konuştu.

Buca’da normalleşme takvimini de değerlendiren CHP’li Gültepe, “İhtiyaç sahibi vatandaşına yardımcı olmayarak halkını kaderine terk etmiş bir iktidarla karşı karşıyayız. Vatandaşta ciddi bir tepki var. Bu tepki sanırım seçimlerde de somut hale dönüşecek. Bizim açımızdan ise bu süreç dayanışma ruhumuzu canlandıran bir süreç oldu. Birçok esnafımızın ödenemeyen su ve elektrik faturaları, vergileri, haciz borçları belediyemiz tarafından kaldırıldı. Ancak yine de kötü bir döneme girdiğimizi düşünüyorum. Düşünün; sizi kredi oranlarını düşürerek borçlandırarak ekonomiyi ayakta tutmaya çalışan bir iktidarla karşı karşıyasınız. Bu, iktidarın süreci ne kadar basiretsiz şekilde yönettiğinin ispatı. Çünkü çok siyasallaştırarak bu konuya yaklaştılar. Aslında halkını düşünen bir iktidar; kim olursa olsun, hangi parti olursa olsun, muhalefet dahi olsa yapılan olumlu yöndeki çalışmaları desteklemeliydi ve birlikte çalışma yoluna girmeliydi. Ama tam tersi bir süreçten geçtik. Biliyorsunuz; aşevleri kapatıldı, yardımlar bloke edildi. Mersin’de ekmek dağıtmayı yasakladınız ama Kayseri’de kendi partinize bunu serbest bıraktınız. Böyle partizanlıklarla da karşı karşıya kaldık. Oysaki bu süreç tamamen insani bir süreçti. Bizler ise yardımı kime götürdüğümüze, nereli olduğuna, hangi partiye oy verdiğine bakmadık. Çünkü biz insanız ve insana özgü hiçbir şey bize yabancı değil. Olayı siyasallaştırmadık. Parti olarak da belediye olarak da bu şekilde yürüttük süreci.” ifadelerini kullandı.

'SÜRECİ ÇOK İYİ YÖNETTİ'

Özellikle CHP’li belediyelerin salgın sürecini çok iyi yönettiğini vurgulayan CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş Gültepeli, “Buca’nın süreci çok daha iyi götürdüğünü düşünüyorum. Çünkü öngörülü bir şekilde hareket edildi. Buca Belediye Başkanımız Sayın Erhan Kılıç alandan hiç çıkmadı. Bu konuda kendisine vatandaşlarımız adına teşekkür ediyorum. Süreci gerçekten ekibiyle birlikte çok iyi yönetti. Ayrıca böyle belediyelere sahip olmanın da gururunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

CHP’li Gültepe, ilçe örgütü olarak da yaklaşık 1800 ihtiyaç sahibi yurttaşa ulaştıklarını ve erzak dağıtımında bulunduklarını, 5 bine yakın maske dağıttıklarını, sağlık çalışanlarının ve 65 yaş üstü vatandaşların ihtiyaçlarını olabildiğince gidermeye çalıştıklarını, Ramazan Bayramı’nda da ihtiyaç sahibi çocuklara bayramlık hediye ettiklerini açıkladı. 

'BİZ ARTIK SOKAKLARDAYIZ'

Yeni ve fiziki şartlara uygun bir ilçe binasına yakında kavuşacaklarının müjdesini veren Hacer Taş Gültepe, “Bundan sonraki çalışmalarımızı daha uygun bir ortamda, daha çok çalışarak ve üreterek gerçekleştireceğiz. Bizleri ziyaret eden vatandaşlarımızı daha iyi bir ortamda ağırlamaya çalışacağız. Önümüzdeki süreçte mahallelerimize inmeye başlayacağız. Sorunları dinleyeceğiz ve bir planlama yapacağız. Salgın süreci bunu gerçekleştirmemize engel oldu ama bundan sonraki normalleşme döneminde biz artık sokaklardayız.” diye konuştu.

'İKTİDARA CİDDİ BİR RAHATSIZLIK VERDİK'

İktidarın 5 adet maskeyi dağıtamayacak kadar basiretsiz bir süreç yürüttüğünü hatırlatan CHP’li Gültepe, “CHP’li yerel yönetimlerin ciddi çalışmaları oldu ve iktidar bundan rahatsızlık duydu. Sadece halkına hizmet etme noktasında hareket eden belediyelere engel koydular. Bunu halk görüyor. İktidar, siyaseti halka hizmet aracı olarak değil sadece kendi iktidarlarını korumak amaçlı yürüttü. Tabii bunları çok takmayacağız ve CHP olarak yolumuza devam edeceğiz. Halka hizmet etmektir siyasetin amacı. Biz siyasetimizi bu noktada yürütmeye devam edeceğiz. CHP’li yerel yönetimlerin verdiği hizmetler açıkça ortada. İzmir çok başarılı bu konuda. Bütün ilçe belediye başkanlarımız ve büyükşehir belediye başkanımız Tunç Soyer süreci çok iyi götürdü. İktidara ciddi bir rahatsızlık verdi. Ama biz verdiğimiz rahatsızlıktan gurur duyuyoruz.” şeklinde konuştu

'FİKİR ORTAKLIĞI SAĞLAYACAĞIZ'

CHP Kurultay’ı hakkında da konuşan CHP’li Gültepe, “Kurultay tazelenme anlamında yapılmak durumunda. Genel Başkanımızın ve Parti Meclisimizin bu konuda kararı bizim için önemli. İzmir’de kurultay delegeleri ve ilçe başkanları olarak bu süreci il başkanımızla birlikte yürüteceğiz. İl Başkanımızın önderliğinde bir fikir ortaklığı sağlayacağız. Belediyelerin yerelde yaptığı başarılı çalışmalar, CHP’nin genelde yapacağı başarılı çalışmaların fotoğrafıdır. Chp’nin adım adım hatta koşar adım iktidara gittiğini söyleyebiliriz.” dedi.

Editör: Haber Merkezi