TUGAY CAN / İZGAZETE -  Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz "Bu kaçıncı? Artık yeter!" başlığıyla paylaştığı açıklamada,
"Star Rafinerisi inşaatında çalışan binlerce işçinin konakladığı Çayağzı İşçi Kampında yine kitlesel zehirlenme vakası yaşandı. Daha önce de kezlerce benzer vakalar yaşanmıştı ancak bu en büyüğü. Dün akşam yedikleri yemekten zehirlenen işçiler gece yarısından sonra otobüslerle Aliağa, Bergama, Menemen, Çiğli, Bornova hastanelerine götürüldüler. Biz sabahtan beri Aliağa devlet hastanesindeyiz, hala işçi kampından hastalar geliyor. Hastane tıka basa dolu." şeklinde ifadelere yer verdi.


Durmaz, yaptığı açıklamada "Yazıklar olsun. İnsan hayatı bu kadar değersiz mi?" diye sorarken "Yaklaşık 20 bin kişiye yemek veren firma daha önce yaşanılan kitlesel zehrlenmelere rağmen neden bir tedbir almıyor? Tedbir alınması için kitlesel ölümler olması mı gerekiyor?" ifadelerini kullandı.

"İLGİLİ İDARİ VE ADLİ KURUMLARINI GÖREVE ÇAĞIRIYORUM"

"Daha önce ısrarla görülmezden gelinen zehirlenme vakalarına müdahale için İş sahibi Socar'ı, ana yüklenici TSGI Konsorsiyomunu, Çayağzı kampında işçilerini yatıran tüm alt yüklenicileri ve devletimizin ilgili idari ve adli kurumlarını göreve çağırıyorum." diyen Durmaz zehirlenme vakası yaşayan ve sayıları 1000'i aşan işçilere geçmiş olsun dileklerini iletti.
 

Editör: Haber Merkezi