Derleyen: FATMAGÜL ÖNER / İZ GAZETE - CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu seçim sürecini değerlendirdi. Gruşçu: “Büyükşehir Başkan adayı gösteriyoruz, karşısında AKP Genel Başkanı var, İlçe Belediye Başkan adayı gösteriyoruz karşısında  AKP Genel Başkanı var. Sen kendi adaylarına güvenmiyor musun? Onların saygı veya itibarıyla ilgili bir şüphen mi var? Bütün illerde ben hakim olmalıyım anlayışını benimsiyorlar. Genel siyaset yaparak yerel siyaseti kurtaracağını düşündü, ama ne oldu halk kendisine hizmet edecek olanı seçti. Onlar halka ne kadar adaletsiz olsa da biz her zaman adaletli olacağız, sosyal adaleti sağlayacağız.” dedi.

'SEÇİMİN GALİBİ OLAN VARSA HALKIN GALİBİDİR'
AKP ve CHP anlayış farklılığı ortada, Tunç Soyer en az oy aldığı köyü ziyaret edip, çalışmalara başlarken, AKP’li başkan ona oy verenlere çalışmayacağını söyledi, konuyla ilgili olarak Gruşçu: “Örgütüne sahip çıkan, vatandaşı için çalışan, her bir vatandaşımızın toplumsal gerçeklerini gözeterek hizmet eden bir anlayış olduğu sürece Cumhuriyet Halk Partisi Konak İlçe Örgütü, sonuna kadar başkanına, tüm çalışanlara ve bürokrasisine sahip çıkacaktır. Tek isteğimiz hizmet etme anlayışına dayanmaktadır,  artık seçim bitti, seçimin galibi olan varsa halkın galibidir.” şeklinde konuştu. 

‘İSTANBUL’U KAZANACAĞIMIZI BİLİYORDUM’
CHP’li Gruşçu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu’na gelen itirazları da değerlendirdi: “İstanbul’u kazanacağımızı biliyordum,  toplumsal gerçekler yeni bir hizmet sürecinin gelmesi gerektiğini söylüyordu. İstanbul’da kentleşme sürecindeki hatalarla ilgili AKP Genel Başkanı öz eleştirisini yaparak ‘biz bu kentlere ihanet ettik’ dedi ve halk bunu gördüğü için bu ihanete daha fazla müsaade etmedi, gerekeni gerçekleştirdi. Bırakın insan haklarını, bırakın hukuku adaleti, ne yazık ki bu  ülkede yaşayan ne kadar canlı varsa, ne yazık ki onları yoktan sayan bir anlayış hakim, Gezi Parkı’nda gördük, yaktıkları dev ormanları gördük, hayvan haklarını görmezden gelerek hayvanlara yapılan zulmü gördük, insanlarımız için değil memleketteki tüm canlılarımız için geldik, ama onlar sadece ben diyerek.” ifadelerinde bulundu.

‘BAHAR GELDİ’
CHP’nin yerel seçimlerdeki başarısı 5 yıl sonra iktidara taşır mı sorumuza yanıt veren Gruşçu: “Biz bu başarıyı Millet İttifakı olarak kazandık, çünkü biz İstanbul, Ankara, Adana, Mersin, İzmir, Bolu, Aydın gibi büyük illerin seçiminin galibiyiz, daha henüz sosyal demokrasi anlayışıyla bezenmiş belediyecilik anlayışıyla tanışmamış olan vatandaşlarımız var.  O yüzden yüzde 50 üzerinde oy aldığımızı düşünüyoruz, 5 yıl sonra o yüzde 50 üstünde oyu göreceksiniz, çünkü sosyal demokrasinin içinde birlik vardır beraberlik vardır, bütünleşme, sevgi vardır. Sosyal demokrasinin içinde herkesi kucaklayan ve hizmet etme anlayışı vardır, mesela İzmir. İzmir’de her bir köye gidin herkese dokunulmuştur, yine de farklı partilere oy veren vatandaşlarımız vardır, ama Tunç Soyer ne yaptı en az oy veren köye gitti. Biz bu kucaklamayı gerçekleştiriyoruz.  Bahar geldi, aydınlık yarınları beraber oluşturacağız, 5 yıl sonra iddia ediyorum Türkiye’de yüzde 50 üzerinde oy alacağız.” dedi.

‘İZMİR BİR DURUŞTUR’
Sosyal medyadan İzmir’leştik, gavurlaştık gibi seçim sonucuna yönelik yapılan komik paylaşımlarla ilgili olarak: “Gurur duyuyorum, İzmir bir duruştur, İzmirlilikte bir duruştur, demokrasiye, cumhuriyetin temellerine sahip çıkmaktır. İzmirlilik duruşunun ilerleyen zamanlarda farklı şehirlerdeki vatandaşlara aşılanacağını, İzmir’in sadece ticari bir liman değil, kültürlerarası liman olduğunu düşünüyorum.  İzmir’in bakış açısı ve vizyonu panoramik bir bakış açısıdır, elbette bugüne kadar göz boyayarak, sarayda kendisi için çalışan bir süreçten halk için çalışan bir sürece geçmiş bulunmaktayız. Biz hep söyledik, meşale İzmir’den yanacak, tüm Türkiye’ye çoban ateşi gibi yayılacak.  Biz o çoban ateşini İzmir’den yaktık, Tüm Türkiye’ye hayırlı olsun diyorum.” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

Editör: Haber Merkezi