İZ GAZETE- ‘Doğan Beyazgül ile İzmir Notları’ programının konuğu olan CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, olarak soruları cevaplandırdı. Barış Pınarı Harekatı hakkında konuşan Grușçu, "Diplomaside o kadar yetersiziz ki, iyi diplomatlar yetişmiyor ülkede. Her şey AKP Genel Başkanı'nın iki dudağı arasına bakıyor. Bu anlayıştan çıkmak zorundayız. Trump, bizim cumhurbaşkanımıza aptallık etme diyebiliyorken, bizim karşılık verecek durumumuz yok. Barış Pınarı Harekatı'nda şehitlerimizi saygıyla anıyoruz ama bizim değerlerimizi sarsan bir anlayışla karşı karşıyayız ve gencecik evlatlarımızı hiç pahasına kaybediyormușuz gibi bir izlenim mi var diye düşünülüyor” dedi.

‘HALKIMIZ BİZE SİYASİ BİR AVANS VERDİ’

CHP’nin kongre sürecine yönelik konuşan Çağrı Gruşçu, “Biz büyük bir aileyiz. Kongre sürecinde elbette yarış olacak. Kendi ailemizde bile konuşuruz tartışırız ama barışırız ve kongremiz de bir demokrasi şöleninde geçecek. Çünkü halkımız bize siyasi bir avans verdi. Toplum bize teveccüh göstermiş ve bunun devamını istiyor. Biz herkesin sesi olmak istiyorsak, kavgadan dövüşten uzak olmalıyız. Kongre sürecinde kol kola gireceğiz ve uzlaşacağız” ifadelerini kullandı.

‘CHP’Yİ İZMİR’DE ŞAHA KALDIRIR’

İl Başkanlığı seçimleri hakkında konuşan Gruşçu, İzmir’den çıkacak sonucun tüm Türkiye’yi besleyeceğini ifade ederek, “İzmir'den çıkacak sonuç tüm Türkiye'yi besleyecek. Kazanan ve kaybeden olmayacak. Sayın Genel başkanımızın tavrı uzlaşının bozulmamasından yana. İlkeleri mücadelenin içinde olması gerekiyor. Yeni il başkanının uzlaşıdan yana olması, çalışkan olması ve 30 İlçesiyle bütünleşmesi gerek. Genç ve dinamik siyaseti iyi okuyan bir profil bekliyoruz. Bu profil CHP’yi İzmir’de şaha kaldırır” dedi.

Çağrı Gruşçu, ilçe başkanlığının avantajı ve dezavantajları hakkında konuşarak, “İlçe başkanlığı hakikaten örgütün hamallığıdır ama bunu gocunarak değil, gururla söylüyorum. Meşakkatli bir iş ve örgütün bütün yükünü çekiyorsunuz. Kendinize vakit ayıramıyorsunuz çünkü ülkenin sorunlarıyla uğraşıyorsunuz. Ama şunu söyleyebilirim ki, zor ama partinin en gururlu işlerinden biridir. Ben de bu görevi yaptığım için gururluyum” diye konuştu.

‘KABUL EDİLEBİLİR BİR ŞEY DEĞİL’

Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’in eski Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür tarafından fiziksel ve sözlü saldırıya uğraması hakkında konuşan Gruşçu, “Olmaması gerekirdi. Hiçbir şeyin mazereti yok ki şiddet olsun, şiddetin haklı bir tarafı olamaz. Kesinlikle kınıyoruz. Parti içinde bunların yaşanması bize şunu gösterdi ki, onlar bizim partilimiz değil. Bırakın bir belediye başkanına saldırmayı, siyasi hesaplaşma olsa dahi bir kadına saldırması kabul edilebilir bir şekilde değil” ifadelerini kullandı. 

Editör: Haber Merkezi