TUGAY CAN / İZ GAZETE - 31 Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimler için geri sayım başladı. Cumhur ittifakının adayı olan Nihat Zeybekci’nin ardından ilçe belediyelerinin adaylarının da hemen hemen belirlenmesi sonrası tüm gözler Cumhuriyet Halk Partisi’ne çevrildi.

İyi Parti ile 24 Haziran seçimlerinde ittifak yapan Cumhuriyet Halk Partisi, ittifakı 31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimlerde de devam ettirme kararı almış, kimi şehirlerde de İyi Parti’nin adayını destekleme kararı almıştı.

Öte yandan şu ana kadar ittifaka İzmir’in ya da İzmir’in ilçelerinin dahil olup olmadığı hakkında herhangi bir resmi açıklanma yapılmadı. Kulislerde ise İyi Parti’nin 24 Haziran seçimlerinde yüzde 18’lik oy ile en yüksek oy aldığı ilçe olan Tire’de İyi Parti-CHP ittifakının olabileceği bir süredir konuşuluyor.

MEVCUT BELEDİYE BAŞKANI İYİ PARTİ’DEN Mİ ADAY OLACAK?

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nin gerçekleştirdiği kamuoyu yoklamalarında bilinirlik açısından öne çıkan birkaç adaydan biri olan mevcut belediye başkanı Tayfur Çiçek ve Zeytinova Belde eski Başkanı Ali Doğu’nun İyi Parti’den aday gösterilmesi yüksek sesle konuşulur hale gelmiş durumda olduğu iddia edildi.

İYİ PARTİ ISRARCI

Öte yandan İyi Parti kaynaklarından öğrenilen bilgiye göre; İyi Parti, İzmir’de en yüksek oy oranı alınan Tire’de ittifak adayının, İyi Parti adayı olan S.Atakan Duran olması yönünde ısrarcı olmaya devam ettiği söyleniyor.

Editör: Haber Merkezi