CHP’li Beko’dan mahalle arkadaşlarına davet

24 Haziran seçimlerine hazırlanırken CHP’ye ve kendisine destek olanlarla ‘teşekkür kahvaltılarında’ buluşan İzmir Milletvekili Kani Beko, bu kez Karşıyaka’da kendi mahallesindeki vatandaşlarla 8 Eylül’de buluşacak. Sokaklarında büyüdüğü mahalleyi sokak sokak gezen, esnafının elini sıkan, kahvelerinde mahalle arkadaşlarıyla dertleşen Kani Beko, 24 Haziran seçimlerinde kendisine verdikleri destek için onlara teşekkür etti.

VATANDAŞIN CEBİ EN İYİ GÖSTERGE

Herkesi 8 Eylül Cumartesi günü Şemikler Fikri Altay Mahallesindeki Mandalina Parkı’nda birlikte kahvaltı yapmaya davet eden Beko, vatandaşın sıkıntısını da dinledi. Ülkenin büyük bir kriz yaşadığını dile getiren mahalle esnafı siftah yapamamaktan, artan dolar fiyatının tüm ürünlere yansımasından ve vatandaşın alım gücünün düşmesinden dert yandı. Emekçinin emeğinin yok edildiği kötü bir dönem yaşandığını dile getiren Kani Beko ise, “16 yıldır iktidarda olan AKP’nin vatandaşı, emekçiyi değil yandaşlarını koruyan, üretimi bitiren ekonomi politikalarının sonucunu yaşıyoruz. Maalesef işçimizin, emekçimizin, esnafımızın, çiftçimizin yani üreten kesimin kazandığı üç kuruşu da sıfırlayan bir ekonomi düzeni aldı başını gidiyor. Sokaktaki vatandaşın cebi en iyi ekonomik göstergedir bunu da en iyi esnaf bilir. Büyüdüğüm Fikri Altay Mahallesindeki esnaf dostlarım satışlarının düştüğünü, alım gücünün neredeyse sıfırlandığını söylüyor. AKP’nin ekonomi kurmayları ise plazalarda, masa başında hangi yandaşın nasıl daha fazla kazanacağının hesabını yapıyor. Devlet bankalarının kredileri kullandırılarak devletin malları yok fiyatına onlara satılıyor. Vergilerden muaf tutularak rekabette öne geçiriliyor. Özelleştirme adı altında devletin malları yandaşlara peşkeş çekiliyor. Vatandaş ise ekonomik çıkmazın içinde, kazandığı üç kuruşla geçinmeye çalışıyor. Üstüne üslük fabrikalarda krizin faturası işten çıkarmalarla işçilerden çıkarılıyor” diye konuştu.

CHP VARSA UMUT HEP VARDIR

Cumhuriyet tarihinin üreterek işçinin, köylünün, emekçinin omuzlarında yükseldiğini ifade eden Kani Beko, “Biz üretmekten, çalışmaktan korkmayan nesillerin torunlarıyız, korkmayız da. AKP bizim gibi azimli, üretken bir toplumun hızını kesemeyecektir. Fikri Altay Mahallesinde ziyaret ettiğim spor salonunda boks eldivenlerini giydim; onlar bana boks sporunu, ben de genç arkadaşlarıma AKP’yi nasıl nakavt edeceğimizi anlattım. Bu ülkenin gençleri her şeyin farkında, umut gençlerimizde. Bizler onların Meclis’teki sesi olarak sonuna kadar mücadele edecek, AKP tarafından ülkemizin içine sokulmak istenen karanlıktan kurtuluşu gençlerimizle el ele vererek gerçekleştireceğiz. Umutsuzluğa yer yok, Cumhuriyet Halk Partisi varsa umut her zaman vardır, tazedir ve yeşererek dal verir” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi