ÖZLEM KARA/ İZ GAZETE- Menemen Belediye Meclisi’nde yapılan kura çekiminde CHP’li Karakurt’un başkanvekili seçilmesinin ardından AKP’nin yaptığı itiraz sonucunda mahkeme kuranın tekrarlanmasına karar verildi. Buna tepki göstermek için CHP İl Örgütü, İlçe Örgütleri, Belediye Başkanları ve Meclis Üyeleri Menemen Cumhuriyet Meydanında basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasının ardından İz Televizyonu'na konuşan CHP önceki dönem genel başkan yardımcısı ve milletvekili Zeynep Altıok, CHP Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan, CHP Konak İlçe Başkanı Osman Çağrı Gruşçu, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Pınar Susmuş ve CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş mücadeleye devam edeceklerini, durumun takipçisi olacaklarını belirttiler.
 


 

BUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

CHP önceki dönem genel başkan yardımcısı ve milletvekili Zeynep Altıok, hukukun üstünlüğü yerine, hukuku kendine göre kullanmak arzusu ile atılan yeni adımla mücadele etmek için Menemen’de bulunduğunu ifade eden Altıok, “Hiçbir aksaklık, hukuksuzluk içermeyen ve herkesin gözü önünde gerçekleşen, mecliste bulunan tüm partilerin temsilcilerinin bulunduğu bir seçim gerçekleşti. Seçim sırasında hiçbir itiraza sebep bulunmayan uyum içerisinde, gerçekleştirilen kuranın iptali için daha sonra ne olursa olsun, benim olsun mantığı ile yapılan bir itirazla karar değiştirilmesi gündeme geldi. Biz de buna ilişkin haklı taleplerimizi, hakkımızı koruyacağımızı dile getirmek için buluştuk. Her zaman olduğu gibi haklının, hakkın yanındayız. Menemen seçiminin sonucu zaten CHP lehinedir, kurada da son aşamada yeniden gündeme gelmiştir ve böyle devam etmesi gerekmektedir. Bunun takipçisi olacağız” dedi.
 

“HATADAN GERİ DÖNÜLECEK”

CHP Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan, kura seçiminin milyonların önünde adaletli bir şekilde gerçekleştiğini, AKP’nin düzenbazlıklarından dolayı seçimi iptal ettirdiğini ifade etti. Özcan, bu hatadan dönüleceğini, itirazların kabul edileceğine inandığını belirtti. Başkan Özcan, CHP olarak Menemen’e hizmet vermeye devam edeceklerini de ekledi.

“MENEMENLİLERİN YANINDA OLACAĞIZ”

CHP Konak İlçe Başkanı Osman Çağrı Gruşçu, Menemenlilerin çok onurlu olduğunu dile getirerek şu açıklamaları yaptı: “Burada bugüne kadar ne olduysa ne yaşandıysa, bundan sonraki süreçte de biz sadece hak hukuk adalet ideali ile hareket etmek istiyoruz. Bu yüzden buradayız bu yüzden bu meydanları Menemenliler doldurdu. Burada yaşanan haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı her zaman duruşumuzu gösterdik, göstermeye devam edeceğiz. Sadece biz CHP’liler olarak değil, Menemen halkı olarak tüm hemşerilerimizle bu yolda mücadeleye devam edeceğiz. Burada her şey usulün uygun olarak yapılmış ve çok şeffaf bir şekilde seçim gerçekleştirilmiş. Neden bundan korkuyorsunuz, neden bundan çekiniyorsunuz? Başlatmış olduğunuz bu haksızlık, hukuksuzluk, adaletsizliği Türkiye’nin birçok ilinde, ilçesinde emsal olarak göstermek istiyorsunuz. Biz buna asla müsaade etmeyeceğiz, Menemen halkının ve İzmirlilerin daima yanında olacağız”

“HUKUKSAL MÜCADELEMİZ SÜRECEK”

CHP Bayraklı İlçe Başkanı Pınar Susmuş, CHP’nin gücünü ve birlikteliğini göstermek için il örgütü ve ilçe örgütleri olarak burada bulunduklarını, Menemen halkının iradesine ipotek koyan bu yanlış kararın sonuna kadar karşısında olduklarını belirtti. Susmuş hukuksal mücadelelerini sürdüreceklerini ifade ederek Menemenin yanında olduklarını söyledi.

“AKP’NİN İNSAFINA TESLİM ETMEYECEĞİZ”

CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş, bu yapılanın halkın iradesine darbe vurmak olduğunu belirterek şu şekilde konuştu: “AKP’nin bu davranışı biz durmayacağız, seçimi alana burayı alana kadar sizinle uğraşacağız demektir ama CHP köklü bir partidir, dinamik bir partidir. Devrimci gelenekten gelmiş bir partidir. Asla ve kesinlikle mücadeleyi bırakmayacağız. Menemen Menemen halkınındır, onun iradesinindir biz bu iradeyi AKP’nin insafına teslim etmeyeceğiz.

Editör: Haber Merkezi