Çözüm süreci için Limontepe Kentsel Dönüşüm Derneği Başkanı Doğan Yüksek, dernek yöneticileri ve muhtar Tacim Öz ile bir araya gelen Başak, Dr. Şehir Plancısı Dalya Hazar ile birlikte katıldığı toplantıda halkın taleplerini adaletli şekilde çözmek istediğini dile getirdi.

“CHP SORUN DEĞİL ÇÖZÜM ÜRETİR”

Dönüşüm alanı içerisinde bulunan, Limontepe Kentsel Dönüşüm Derneği çalışmalarını ve bölge halkının dertlerini dinleyen Başak: “Cumhuriyet Halk Partisi sorun değil çözüm üretir. Biz yoksullaşan ve yoksunlaşan halkımızın sorunlarına çare olmak için siyaset yapıyoruz. Burada insani bir durum olduğunu görüyorum. Partimizin kurucu felsefelerinden biri olan zorda olana, ezilene, haksızlığa uğrayana yardım eli uzatmak zorundayız. Ben de bu konuda sorumlu bir partili olarak sorunun çözümü için en kısa sürede bu sıkıntıyı yok etmek için elimden geleni yapacağım.” İfadelerini kullandı.

“EN BÜYÜK SORUN KENTSEL DÖNÜŞÜM”

Limontepe Mahalle Muhtarı Tacim Öz ve dernek başkanı Doğan Yüksel’den çözüm için bugüne kadar yapılan çalışmaları, başvurdukları kurum ve kuruluşları da öğrenen Başak, bu ekibin içerisinde şehir plancısından, mimar ve mühendise kadar tüm teknik kadro ile  sorunun çözümüne hazır olduklarını belirtti. Belediyenin yapabileceği her şey için elini taşın altına koymaya hazır olduğunu da ekleyen Başak, Karabağlar İlçesi’nin en büyük sorunlarından birinin kentsel dönüşüm olduğunu söylerken bu problem için kurulmuş tüm derneklerle bir araya gelerek geniş çaplı bir toplantı almak istediğini de vurguladı.

“SARAY BELEDİYECİLİĞİMİZDEN FARKIMIZ..”

Dernek yöneticileri yerel seçim sürecinde aday adaylarına sorunun çözümü için taahhütname imzalatmak istediklerini söylerken Başak, kendisinin yara değil merhem olmaya her zaman gönüllü olduğunu belediye başkanlığı yarışına da CHP derman belediyecilik anlayışıyla girerek  “Vatandaşıma, seçmenime hesap vermek onurlu bir görevdir. Halkın belediyeciliğinde kent rantları yandaşa değil, rantı yaratan bölge halkına hakça dağıtılır. Bizim saray belediyeciliğimizden farkımız budur.” açıklaması yaptı.