Gizem TABAN/İZ GAZETE- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kemalpaşa İlçe Başkanı Ahmet Cemil Balyeli, İz Televizyonu’nda yayınlanan Gizem Taban ile Z Raporu programının konuğu oldu. Balyeli, yerel ve genel siyasete dair değerlendirmelerde bulundu.

Kemalpaşa’nın da içinde yer aldığı İzmir 2. Bölge AKP Milletvekili Yaşar Kırkpınar’ın katıldığı bir TV programında; CHP’nin İzmir milletvekillerine yönelik eleştirel söylemleri hakkında değerlendirmelerde bulunan İlçe Başkanı Ahmet Cemil Balyeli, “Programı bende izledim, en çok dikkatimi çeken şey; Sayın Kırkpınar Kemalpaşa’nın adını bile anmadı. Çünkü Kemalpaşa sokaklarında Yaşar Kırkpınar yok, AKP milletvekilleri yok. Kemalpaşa’nın hiçbir sorununda yoklar. Ben defalarca dile getirdim; Kemalpaşa’nın merkezi hükümet tarafından çözülmesi gereken sorunları var. Adliye binamızın yapılması gerekiyor. Eski cezaevi yıkıldı, oranın adliye yapılacağı söylendi ama bugüne kadar bir çivi bile çakılmadı. Kemalpaşa’nın ciddi oranda okul ihtiyacı var. En son yapılan okul, bundan 27 yıl önce yapılmış bir ilkokul… O günden bugüne Kemalpaşa’nın nüfusu 20-30 kat arttı. Ama bir tane ilkokul dahi yapılmadı. Bununla ilgili 3 tane hazır arsa var ama merkezi hükümetten tek bir kuruş ödenek ayrılmadı. Yani, ‘Bölge milletvekiliyim’ demek, lafla olmuyor. Bizim milletvekillerimize gelince; bugüne kadar milletvekillerimizin gitmediği köyümüz yok. Bütün İzmir milletvekillerimiz Kemalpaşa’nın hemen hemen her noktasında saha çalışması yapmıştır. Bunun en güzel hakemi halktır. Halk bunların hepsini sandıkta değerlendirecektir” diye konuştu.

‘HALKTAN KOPTULAR’

Tarım ilçesi olan Kemalpaşa üzerinden üreticinin sorunlarına değinen CHP’li Balyeli, AKP’li Kırkpınar’ın üreticinin halinden memnun olduğuna yönelik söylemlerini eleştirdi. Balyeli, “Üretici halinden memnun demek mümkün değil. Geçen hafta üretici bir arkadaşımız, ‘Başkanım şeftali üreticisi kan ağlıyor, bir kilo şeftalinin maliyeti 5-6 lira ama kilosunu 2 buçuk liradan meyve suyu fabrikalarına vermek durumunda kalıyoruz’ dedi. Üretici arkadaşımız bunun nedeni ile ilgili; ‘Irak’a şeftali ihracatı yapıyorduk ama şu an bizim hükümet Irak’a ihracat için, kilo başına 8 lira gümrük vergisi koydu, böyle olunca Irak şeftali almıyor, bu yüzden de biz perişan haldeyiz’ dedi. Yaşar vekilimiz, Bağyurdu’ndaki, Ören’deki şeftali üreticimize gitsin, üreticinin halini görsün, sonra üretici halinden memnun mu değil mi karar versin. Hatta şunu da belirtmek gerekir, aynı üretici arkadaş; ‘Başkanım sizden rica etsem sorunumuzu Kemal Kılıçdaroğlu’na iletir misiniz, eğer bu konuda bir açıklama yaparsa hükümet de belki bir adım atar’ da dedi. İnsanlar artık AKP’den umudunu kesti, medet dahi ummuyorlar. Genel olarak AKP’nin halktan koptuğunu düşünüyorum ama bu düzen yakında değişecek” dedi.

‘BİRİNCİ PARTİYİZ’

CHP’nin Kemalpaşa’da birinci parti konumunda olduğunu dile getiren İlçe Başkanı Balyeli, “Biz Kemalpaşa’nın 49 mahallesinde varız, gece de varız gündüz de varız. Vatandaş perişan durumda… Şu an anketlerde CHP Kemalpaşa’da birinci parti ve oy oranımız her geçen gün artıyor. Bütün kesimlerden partimize hem ilgi hem katılım var. Bugüne kadar partimize mesafeli olan tüm kesimler şu anda partimize daha yakın… İnsanlarda, CHP’nin, Millet İttifakı’nın iktidarına yönelik bir umut var. Bugün toplumda bir sessizlik ve bekleyiş hali var ise bu umuttan kaynaklı… En çok AKP ve MHP tabanından ciddi bir kopuş var, bu tabanlardan da partimize ciddi bir katılım var. Bir de sessiz bir kitle var, fikri tam olarak beyan etmeyen bir kesim var. Ben bu kesimin tepkisini sandığa yansıtacağını düşünüyorum. Bence AKP bugün sahada göründüğünden daha da zayıf… İnsanlarla birebir konuştuğumuzda bunu çok net görebiliyoruz. Biz CHP olarak seçime hazırız” açıklamalarında bulundu.

‘KIYMETLİ İŞLER YAPILDI’

Kemalpaşa’nın CHP’li belediye başkanı Rıdvan Karakayalı’nın görev sürecini değerlendiren İlçe Başkanı Balyeli, şunları söyledi: “Belediye’yi devraldığımız gün itibarıyla 96 milyonluk bir borç vardı. Bu borçla belediyeyi çevirmek tabi ki de kolay değil… Ülkedeki ekonomik sıkıntılar malum… Merkezi hükümetten belediyelere gelen paylarda ciddi kesintiler oldu. Ekonomik krizin neden olduğu hayat pahalılığı ortada… Başkanımız bu süreçte büyük bir özveriyle Kemalpaşa halkına hizmet etti. Bu dar olanaklar içerisinde Kemalpaşa Belediyesi’nin yaptığı çok kıymetli işler var. Burada önemli olan kaynakların nasıl kullanıldığı… Başkanımız, Kemalpaşa Belediyesi’nin kaynağını vatandaşlarımızın huzuru, refahı ve çocuklarımızın geleceği için kullandı. Halka yönelik belediyecilik yaptı. Öğrenci, üretici, dezavantajlı kesimler için birçok proje hayata geçirdi.”

DÖNÜŞÜM ÇAĞRISI

Kemalpaşa Belediyesi’nin kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili de konuşan Balyeli, AKP Milletvekili Kırkpınar’a çağrıda bulunarak, “Kentsel dönüşümle ilgili çok önemli adımlar atıldı. Bir önceki dönem Kemalpaşa Belediyesi AKP yönetimindeyken imar planları yapılmıştı ama halkımız bu planlardan memnun kalmamıştı. Halkımızın yararına olmayan planlardı. Yargı da bu planların doğru olmadığına karar verdi ve planlar iptal edildi. Rıdvan başkanımız göreve gelir gelmez bu planların vatandaşın istediği gibi halkın yararına olması için bir adım attı. Şu anda planlar bitti, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na gönderildi, üstünden 7 ay geçti. Yaşar vekilimizden bir isteğimiz de budur; Kemalpaşa’ya bir faydasının dokunmasını istiyorsa en azından bu planların bir anca Bakanlık tarafından bir an önce incelenip onaylanması konusunun takipçisi olsun. Bu planların bir an önce onaylanıp uygulama planlarının yapılması gerekiyor ki vatandaşımız en yakın zamanda sağlıklı konutlara kavuşsun” ifadelerini kullandı.

‘50 YILLIK SORUN ÇÖZÜLDÜ’

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kemalpaşa’ya desteğinin fazlasıyla hissedildiğini vurgulayan Balyeli, “Kemalpaşa’da 50 yıldır yapılmayan işler, özellikle altyapı yatırımları Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle tarafından yapıldı. Kemalpaşa’da değişmeyen kanal yok denecek kadar azaldı. Arıtma tesisimiz faaliyete geçti. Bağyurdu hariç bütün içme suyu şebekesi yenilendi, Bağyurdu’nda da çalışmalar sürüyor. Kemalpaşa’nın gelecekteki 50 yıllık bütün altyapı sorunları bu zor dönemde çözüldü. Çok büyük işler yapıldı, yapılmaya da devam ediyor” dedi.

Editör: Haber Merkezi