TUĞÇE KAŞ / İZ GAZETE - Gazeteci Ümit Kartal'ın Ege Politik programına konuk olan CHP İzmir Milletvekili Balbay, Türkiye’nin değişime ihtiyacını olduğunu söyleyerek ’’Ülke için de bizim için de ayrı bir heyecan. Vakti gelmiş bir durum var. Artık ülkenin nefes almasını istiyoruz. Herkesin tercihlerinde bir yeniyi arama ihtiyacı oluştu. Muharrem İnce’nin gerek kürsüdeki performansıyla gerek samimiyeti ve özgüveniyle bir bileşen oluştu. Yeni bir kan ve heyecan oluştu. Seçim sonuçları her ne olursa olsun tek adam dayatması yenilmiştir. Muharrem İnce bu mücadeleyi bırakmaz’’ dedi.

SEÇİMİN DENKLEMİ

Balbay, Muharrem İnce’nin 24 Haziran seçimleri için yaptığı mitinglerin reyting rekorları kırmasıyla ilgili şu açıklamalarda bulundu; ‘’Açıkçası Sayın Erdoğan bu seçimde kutuplaşmayı oturtamadı. Özellikle bu seçimin denklemi, hak arama duygusu içindeki ezilenlerle, elde ettiği gücü zehir olarak kullananlar arasında geçiyor. 24 Haziran seçimlerinde halk arasında umudun yeşermesi çok önemliydi. Türkiye’ye kaybettik duygusu yerleşmişti. Şimdi kazanacağız duygusu doğdu. Ama ben kazandık diyorum. Bireysel olarak miting alanında benim birinci kriterim sonlara doğru insanların yavaş yavaş çekilmesi. Ancak sayın İnce’nin mitinglerinde hiç kimse alanı terk etmiyor. Sonuna kadar duruyor. Televizyonlarda miting sonrası gözükmüyor ama insanlar otobüsün önünde duruyor. İkinci kriterimse alandaki coşkudur.’’

‘’TÜM TÜRKİYE’Yİ KUCAKLIYOR’’

Chp’nin uzun yıllar sonra güneydoğuda bu kadar kitlesel bir miting yapmasına karşı izlenimlerini aktaran Mustafa Balbay, ‘’Muharrem İnce’nin Diyarbakır mitinginde HDP’liler vardı denildi. Hiçbir HDP bayrağı yoktu. Sayın İnce , CHP bayrağının da olmasını onaylamıyor zaten. Milletin cumhurbaşkanıyım diyor. Kendisi tüm Türkiye’yi kucaklıyor. Ayrıca Diyarbakır’da konuşulan dil konusu da önemliydi. Muharrem İnce’yle ilgili toplumunda hissettiği gerçeklerden biri şuydu. Siyasal olarak kabul gören sembolleri insanların yaşamına kattı. Barışın yanına ekonomiyi koydu’’ dedi.

ADALET YÜRÜYÜŞÜNÜN İNCE KARŞILIĞI

Adalet Yürüşü'ne de dikkat çeken Balbay, "AKP’nin yola çıktığı dönem ile bugünü karşılaştırdığınızda, çok büyük farklar var. Bu iktidar dönemi geniş alanda ülkeye zarar verdi. Yıllarca ne yazık ki kutuplaşmayı yarattı. Toplum artık bu kutuplaşmadan yoruldu. Şimdi ise, başka bir dil gerekiyordu. O dilin karşılık bulduğu adalet yürüyüşünde ortaya çıktı. Toplumsal kabul gördüğü yer ise, Muharrem İnce’dir. Bu yürüyüşün ete kemiğe bürünmüş şekli ve karşılığıdır.’"

Son olarak iktidar olma duygusunu kaybeden taban olduğunu belirten Balbay, "Muharrem İnce kamu yönetimi ne durumda ve neler yapılabileceğine dair hazırlıklar yapıyor" dedi.

Editör: Haber Merkezi