İZ GAZETE - 23 Haziran’da yapılacak İstanbul seçimlerine sayılı zaman kala AKP iktidarı her türlü yola başvuruyor.

31 Mart’ta gerçekleşen yerel seçimlerde AKP Karabağlar Belediye Başkan aday adayı olan Buca Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç’un AKP İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ile birlikte seçim çalışmasına katıldığı iddiası gündeme bomba gibi düştü.

31 Mart yerel seçim süreci içerisinde Karabağlar Kaymakamı olan Tunç, AKP’den Karabağlar Belediye Başkan aday adayı olmak için görevinden istifa etmişti. AKP’nin Karabağlar adayı olarak Bilal Doğan’ın belirlenmesinin ardından ise Mehmet Sadık Tunç Buca Kaymakamlığı’na atanmıştı.

Tunç’a yönelik en sert tepki Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan’dan geldi. Bakan, “Kaymakam bey bir karar vermelidir! Ya AKP’ye üye olup siyasetini yapacak ya da devlet adamlığının bilinci, saygınlığı ve terbiyesi içinde kamu görevini yerine getirecek” dedi.

‘ZEYBEKCİ’NİN PEŞİNDEN AYRILMAMIŞTI’

AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın seçim kampanyasına destek olmak amacıyla İstanbul’a giden AKP İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’ye Buca Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç’un eşlik etmesinin abesle iştigal olduğunu belirten CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, “Kaymakam Bey, 31 Mart seçimleri öncesi Karabağlar Kaymakamlığından istifa ederek, AKP Karabağlar belediye başkan aday adayı oldu. Aday gösterilmeyince de Buca Kaymakamlığı’na ataması yapıldı. 31 Mart sürecinde İzmir’de Nihat Zeybekçi’nin peşinden ayrılmamıştı. Şimdi de tutmuş AKP İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ile birlikte İstanbul’a seçim çalışmasına gitmiş!” ifadelerini kullandı.

‘GİT AKP’YE ÜYE OL’

Bakan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu, en kibar ifadeyle kendini bilmezliktir. Kaymakam bey bir karar vermelidir! Ya AKP’ye üye olup siyasetini yapacak ya da devlet adamlığının bilinci, saygınlığı ve terbiyesi içinde kamu görevini yerine getirecek”

Editör: Haber Merkezi