Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüsle mücadele Türkiye’de de devam ediyor. Her geçen gün ölüm ve vaka sayılarının arttığı ülkemizde hem hükümet hem de yerel yönetimler salgının yayılmasını önlemek için mücadele ediyor. Geçtiğimiz günlerde başta İstanbul ve Ankara olmak üzere CHP’li büyükşehir belediyelerinin başlattığı bağış kampanyası, İçişleri Bakanlığı tarafından durdurulmuş, hesaplarına da bloke konmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından başlatılan ‘Biz biriz, Türkiye’yiz’ bağış kampanyası ise devam ediyor. Öte yandan İzmir’de ise Başkan Tunç Soyer, İzmirlilere ihtiyaç sahipleri için Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan erzak kutusuyla yardım  çağrısında bulundu. Çağrıya CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’da karşılık vererek, uzun zamandır birçok sosyal projede yer alan saha grubuyla birlikte destek verdi. Konuyla ilgili gazetemize konuşan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan, her şeyin devlete bırakılmaması gerektiğini söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başlatmış olduğu erzak kampanyasına destek olacak bir kampanya başlattıklarını ifade eden CHP’li Murat Bakan, saha grubunun 150 kadından oluştuğunu söyledi. CHP’li Bakan “Referandum ile birlikte çalışmaya başladığımız bir kadın gönüllü grubumuz var. Referandum da bu kadın arkadaşlarımız, İzmir’in köylerinde bulunan  120 bin kadın arkadaşımıza mektup yazmışlardı. Sonrasında da tüm seçimlerde de birlikte çalışmalar yürüttük. Köylere Cumhuriyet kütüphaneleri yaptık. Şimdi de İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kampanyasına destek olmak için SAHA Grubu olarak bir kampanya başlattık. Şuan grubumuzda  ben ve 150 kadın arkadaşımız var. Hepimiz  karınca kararınca, erzak paketi satın alarak Büyükşehir’e teslimini sağlıyoruz” diye konuştu.
 
“Para kabul etmiyoruz, dayanışmayı artırıyoruz”

Para yardımı kabul etmediklerini ifade eden Vekil Bakan “Bu kampanyamız tamamen yasaldır. Bu bir bağış kampanyası değildir. Herhangi bir para alımını kabul etmiyoruz. Erzağı herkes kendisi alıyor ve Büyükşehir’e teslim ediyor. Büyükşehir’de bunun dağıtımına yardımcı oluyor. Bu şekilde toplumsal bir dayanışma örneği sergilemiş oluyoruz. Burada önemli bir nokta var. Burada işi tamamen devlete bırakmak bütün organizasyonu devlet yapsın demek doğru değil. Neden doğru değil ? Çünkü COVID-19 ile mücadele, böyle bir salgın hastalıkla mücadele ancak toplumsal dayanışma ve toplumsal bilinç ile olur. Bunu sağlayabilmek için de, halkın, siviltoplum örgütlerinin, derneklerin, bilhassa Büyükşehir Belediyesi ve diğer yerel yönetimlerin yaptığı çalışmalara izin vermek ve katkıda bulunmak lazım.  Eğer toplumsal dayanışmayı bir kenarı bırakırsanız, sivil toplum örgütlerini, yerel yönetimlerini bu işin içinden çekerseniz süreç otoriteye gider. Her şeyi devletten bekleyen, korku ve endişe içinde evinde kapalı kalan bir toplum olur.Halbuki biz bunu istemiyoruz. Bu süreç toplumsal dayanışmayı arttırsın ve ülkemizde bu salgın toplumsal dayanışma anlamında güzel şeylere de vesile olsun  istiyoruz. Bu nedenle bizim bireysel olarak bu işlerin içine girmemiz, bireysel olarak destek olmamız çok önemli” ifadelerini kullandı.



“Bunun dışında bir kampanyaya daha destek olacağız”
SAHA Grubu olarak başlattıkları kampanya haricinde bir kampanyaya daha destekte bulunacaklarını ifade eden CHP’li Bakan, İtalya’da yaşanan bazı olayların insanlara güç verdiğini ifade etti. Bakan “İtalya’dan gelen görüntüler mevcut. İnsanlar balkonlarından sarkıttığı sepetlerinin içerisine ihtiyaç fazlasını koyup ihtiyacı olanları alabilir yazmış. Bunlar insanlığa güç veren örneklerdir. Ben ve SAHA Grubu’nda ki arkadaşlarımızda örnek bir şey yapmak istedik. Toplumsal dayanışmayı arttıracak böyle bir kampanya başlattık. Bunun dışında ise il başkanlığımızın başlatmış bir takım çalışmalar da mevcut. O çalışmaları da İl Başkanımız yakın sürede açıklayacaktır” dedi.

“Toplumun her kesiminden kadın arkadaşımız mevcut”
Cumhuriyet’in kadın devrimi olduğunu söyleyen CHP’li Bakan “SAHA Grubu tamamen kadın arkadaşlarımızdan oluşmakta. İzmir’in tanınmış ailelerinden iş insanları, avukat ve mimar arkadaşlarımız var. Saygın, sevilen kentli  ve Cumhuriyetin ilke ve değerlerine inanmış çok saygın tıp profesörlerimiz var. Ev hanımlarımız var . Yani kısacası her toplumsal kesimden kadın arkadaşımız SAHA Grubumuzda var. Biz Cumhuriyet bir kadın devrimidir diyerek kadınlarımızın bu işteki rolünü önemsiyoruz. Hep de başarılı çalışmalar yapan bir topluluk haline geldik” ifadelerini kullandı.

“Daha güzel bir dünya için mücadele edelim”
Ütopik bir görüşten yana olduklarını ifade eden CHP’li Bakan, daha güzel bir dünya için hep birlikte mücadele etmek istediklerini söyledi. Bakan “Biz ülkemizin insanlığın en kısa zamanda bu hastalıktan kurtulmasını arzu ediyoruz. Dileğim bu salgın hastalık dünyanın geleceği ile ilgili güzel şeylere vesile olsun. İki farklı bakış açısı var. Biri ütopik diğer distopik. Biz ütopyadan yanayız.  Yani olumsuz bir dünyaya vesile olsun milliyetçilik artsın istemiyoruz.Sınırlar kapansın istemiyoruz. İnsanlığın dayanışması artsın bu iş bittikten sonra, doğaya saygısı artsın. Biz bunu arzu ediyoruz. Bitsin ve daha güzel bir dünya için mücadele edelim hep birlikte” dedi.

SAHA daha önce neler yaptı ?
Ege Orman Vakfı işbirliği ile ‘Cumhuriyet Kadınları Ormanı’ için 5 bin fidan dikimi gerçekleştirdi.Kanal İstanbul projesi için itiraz dilekçesi verildi.80 gönüllü kadın ile kaz dağlarındaki orman katliamına karşı eylem yapıldı.İzmir’in köyleri gezildi, ihtiyacı olan köylere Cumhuriyet Kütüphaneleri yapıldı. Referandum döneminde 120 bin kadına el yazı ile mektup gönderildi. (izmirgündemi.net)

Editör: Haber Merkezi