Cengiz Aldemir/ANKARA - İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde müstakil bütçeli bir kuruluş olup tüzel kişiliğe sahip olan İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İZSU) ya uzun süredir Genel Müdür atanmayışı meclis Çevre Komisyonu’nun gündemine taşındı.

Meclis Çevre Komisyonu’nda konuşan TBMM Çevre Komisyonu CHP Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, uzun süredir atama yapılmayan İZSU Genel Müdürlüğü makamını Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Bir Pınar’a hatırlattı ve 30 yıllık devlet tecrübesine sahip Genel Müdürlüğe vekaleten bakan Genel Sekreter Yardımcısı Aysel Özkan’ı önerdi. Atamalar konusuna ideolojik bakmadıklarını ve unutulmuş olabileceğini söyleyen Bir Pınar, İZSU’nun bürokrat atamasını Bakan Kurum’a ileteceği sözünü verdi.

İBB ULUSLARARASI ÇEVRE ÖDÜLÜNE SAHİP

Komisyon gündeminin dışında söz alan CHP’li Bakan, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tüm büyükşehir belediyeleri içinde en çevreci belediyelerden bir tanesi olduğunu söyledi. Bütün yatırımların yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesinin altyapı yatırımlarını da İZSU’nun yaptığını hatırlatan CHP’li Bakan, Belediye Meclisinde Grup Başkan Vekilliği yaptığı dönemde Türkiye’nin toplam ileri biyolojik arıtmasının yüzde 60’ını yaptıklarını söyledi. Bakan, “Daha sonra İstanbul’da büyük bir tesis girdi yüzde 30’lara, 35’lere düşmüştü. Tüm küçük ilçelere de o yatırımı yapan bir belediye. Şu an bisiklet yolları noktasında, çevre konusunda en son uluslararası bir çevre ödülü verilen yanılmıyorsam Türkiye’de 2 ilden birisiydi. Öyle bir belediyeden bahsediyorum” dedi.

İZSU’YA GENEL MÜDÜR ATAMASI BEKLİYORUZ

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Bir Pınar’a İZSU’nun uzun süredir atama yapılmayan Genel Müdürlük makamını hatırlatan CHP’li Bakan,

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İZSU Genel Müdürü olarak atadığı, 30 yıllık tecrübeye sahip bürokratlarından ve aynı zamanda Genel Sekreter Yardımcısı olan Aysel Özkan’ı hatırlatarak, “Genel Müdür Vekili olarak, mayıs ayında. Bu konuyu ben size ilettim. Sayın Bakanı aradım, sağ olsun ikinci kere çaldırmadı telefonumuzu açtı, konuyu ilettim. Dedim ki: Böyle çok başarılı bir bürokratımız var, bunun asaleten atanmasını bekliyoruz. Genel Sekreter Yardımcısı yani dışarıdan bürokrat atarsınız da güvenlik soruşturması yaparsınız. Zaten otuz yıllık devlet memuru hâlâ ataması yapılmadı. Bu konu bizim İzmir Büyükşehir Belediyesi için önemli. Madem çevre konusu bu kadar önemli, bu kadar çevreci altyapı yatırımları yapan… Sayın Bakanın bilgisi dâhilinde Büyükşehir Belediye Başkanımız kendisi de Sayın Bakanı aradı, biz hâlâ İZSU Genel Müdürünün atanmasını bekliyoruz. Bu konuyu gündemle ilgili konuşmalar bittikten sonra dile getirmek istedim. Bu konunun Sayın Bakan Yardımcımız sanırım takipçisi olacaktır, Sayın Bakana tekrar hatırlatılmasını rica ediyoruz” diye konuştu.

UNUTULMUŞ OLABİLİR

Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü’nün kendisine bağlı olmadığı için net bir şey söyleyemeyeceğini belirten Bakan Yardımcısı Bir Pınar, CHP’li Bakan’ın Çevre Bakanı Kurum’a söylemiş olduğu İZSU meselesini en kısa zamanda ileteceği sözünü vererek, “ Biz o konuda Bakanlık olarak kesinlikle ideolojik de bakmıyoruz. Belki unutulmuştur veya eksik kalmıştır ama ben en kısa zamanda o özel soruyu ileteceğimi” sözünü verdi.

Editör: Haber Merkezi