TUGAY CAN / İZ GAZETE - Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasında gerçekleşen canlı yayının yankıları devam ediyor. İmamoğlu- Yıldırım yayını değerlendiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in AKP’li Binali Yıldırım’a ilişkin ‘Pili bitmiş’ açıklamasına AKP kanadından yanıt gelmişti.

Tarihi buluşmayı değerlendiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Tunç Soyer, Binali Yıldırım’a yönelik “Biri gitmekte olanı, öbürü gelmekte olanı gösteriyor. Gitmekte olanın pili, şarjı bitmiş. Öbür tarafta coşku, heyecan ve kararlılık, özgüven var” ifadelerini kullanmıştı.

AKP İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ise tartışmaya ‘Soyer’in çapı Yıldırım'ın projelerini anlamaya yetmez’ ifadelerini kullanarak katılmıştı.

Cumhuriyet Halk Partisi cephesinden İzmir Milletvekili Ednan Arslan tartışmaya dahil oldu. Arslan, AKP’li Binali Yıldırım’ın 2014 yılında aldığı oy oranı ile Tunç Soyer’in 2019 yılında aldığı oy oranını karşılaştırdı.

AKP İL BAŞKANI’NDAN SOYER’E: ‘ÇAPI YETMEZ’

Soyer’in bu sözlerine ilişkin AKP kanadından da yorumlar gelmişti. 31 Mart yerel seçimlerinin ardından AKP İl Başkanlığı koltuğuna oturan Kerem Ali Sürekli Soyer’in açıklamasına “Tunç Soyer'in çapı, Sayın Binali Yıldırım ile ilgili yorum yapmaya, kapasitesi de Yıldırım'ın projelerini anlamaya yetmez” şeklinde yanıt vermişti.

Konuya ilişkin bir yorum da Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Ednan Arslan’dan geldi. Arslan, Binali Yıldırım’ın 2014 yılında AKP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğunu ve yüzde 35’lik oy diliminde kaldığını ancak 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde Tunç Soyer’in yüzde 58 oy aldığını hatırlattı.

‘BİR ÖLÇÜM ARACI VARSA O DA İZMİR’DİR’

Gazetemize konuşlan Arslan, Kerem Ali Sürekli’ye yüklendi. Tunç Soyer’in Seferihisar’ı dünyaya tanıttığının altını çizen Arslan, “Tunç Soyer, İzmir’de oy çoğunluğu ile seçilmiş bir belediye başkanı. Yüzde 58’lik bir oy oranı ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olmuştur. O yüzden kimse ‘çap’ diyerek uygun olmayan kelimeler ile yorum yapmasın” diye konuştu.

Arslan, “Sayın Kerem Ali Sürekli illa bir ölçüm aracı arıyorsa İzmir’e bakmalıdır. Kapasite ve çapı İzmir ölçmüştür. Bir ölçüm aracı varsa o da İzmir’dir. Binali Yıldırım’ın 2014 yılında aldığı oy oranı ortadadır” dedi.

ARSLAN’DAN SÜREKLİ’YE İNCE HATIRLATMA: ‘SIRA İSTANBUL’DA’

Öte yandan konuya ilişkin sosyal medyadan da bir paylaşımda bulunan CHP’li Ednan Arslan, AKP İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’yi de etiketleyerek “Çap ve kapasite ölçümü yapan AKP İzmir İl Başkanına ince bir hatırlatma: Sıra İstanbul'da” paylaşımında bulundu.

Editör: Haber Merkezi