İZ GAZETE- Gelişen teknolojinin tüketici davranışlarını etkilediğini, internet üzerinden alışveriş ve siparişin yaygınlaştığını belirten CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, salgın süreciyle birlikte bu alan önemli bir sektör halini almıştır. Yaşanan gelişmeler kurye hizmetlerinin ayrılmaz bir parçası, motokuryeliği bir iş kolu haline getirmiştir.

Artan talep, rekabet ve özellikle yiyecek sektöründe ürünlerin zamanında yerine ulaştırılması, erken teslimat gibi baskılar beraberinde yeni sorunları doğurmuştur" dedi.

189 MOTOKURYE HAYATINI KAYBETTİ

Motokuryelerin neden olduğu kazaların arttığını, kurye sektöründe çalışan çok sayıda motosiklet sürücüsünün; iş yükü, zaman baskısı ve alınmayan önlemler nedeniyle hayatını kaybettiğini aktaran CHP'li Arslan,Tüm Anadolu Motosikletli Kuryeler Federasyonu'nun, Mart 2020 ile Şubat 2021 tarihleri arasında 189 motokuryenin hayatını kaybettiği bilgisini paylaştı.

ALINAN ÖNLEMLER NELERDİR?

Konuyu Meclis gündemine taşıyan CHP'li Arslan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'e, şu soruları yöneltti:

"2015, 2020 ve 2021 yıllarında çalışan motokurye sayısı nedir? Çalışılan illere, yaş gruplarına ve eğitim durumlarına göre dağılımları nedir?"

2015 ve 2020 yılları arasında motokuryelerin neden olduğu kaza sayısı ve bu kazalarda hayatını kaybedenlerin sayısı nedir? Bu kazalarda hayatını kaybeden motokurye sayısı nedir?

2021 yılında motokuryelerin neden olduğu kaza sayısı ve bu kazalarda hayatını kaybedenlerin sayısı nedir? Bu kazalarda hayatını kaybeden motokurye sayısı nedir?

Bu kazalarda can kaybı ve yaralanmaları önlemek ve en aza indirmek için alınan ek önlemler nelerdir? Yapılan denetimlerin kapsamı nedir?"

Editör: Haber Merkezi