Siyasetin bir meslek olmadığını, kamusal bir görev olduğunu ve gönüllülük esasına dayandığını söyleyen Ednan Arslan, "Siyasette 1999 yılından beri iyi bir gönüllü olarak partimizin her kademesinde görev yaparak toplumun sıkıntılarını, sorunlarını gerek gençlik kolları başkanı olarak, gerek ilçe başkanı olarak, gerek gençlik yöneticisi olarak çözdüm, çözmeye çalıştım. Şimdide milletvekili adayı olarak çözüm bulmanın bu ülkenin devlet okullarında okumuş, bu ülkenin bir genci olarak borcum olduğunu düşünüyorum" dedi.

“ADI İSTER ERKEN İSTER BASKIN SEÇİM OLSUN, BU KAÇINILMAZ SON”

Ülkedeki seçim atmosferi ile ilgili değerlendirmede bulunan Ednan Arslan şunları aktardı. "Bir değişim ihtiyacı ülkenin her tarafında dalga dalga yayılıyor. Zaten 16 Nisan referandumu bunun bir habercisiydi. O referandum biliyorsunuz kamu vicdanını yaralayan ve hala kamu vicdanında aklanmamış, meşruiyeti tartışılan bir referandum oldu. Bu seçim biraz da 16 Nisan’ın rövanşı gibi olacak. Sonuçta insanlara dayatılmış bir anayasa, bizim gibi toplumlara pek de uymayan 'Egemenlik kayıtsız şartsız tek adamındır' noktasına olayın getirilmesinin doğru olmadığını düşünüyorum.16 Nisan’da yaratılan o tahribatla, 24 Haziran ister erken olsun, ister baskın olsun, ister zamanında seçim olsun. Bu kaçınılmaz sondur. Toplum buna gereken cevabı verecektir" dedi.

“BİR MUHARREM İNCE GERÇEĞİ VAR”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Cumhurbaşkanlığına Muharrem İnce'yi aday göstermesi ile ilgili konuşan Arslan, "Türkiye Muharrem İnce’yi bekliyormuş. Meral Akşener'in ortaya çıkışı da alternatifsizlikten kaynaklıydı. Ancak Cumhuriyet Halk Partisi bu süreçte yapmış olduğu çok doğru hamlelerle demokrasi adına doğruları yapmıştır. Ayrıca aday belirleme sürecinde gösterdiği kararlı duruş ve davranış ile Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu konuda tamamen egolarından arınarak bu işi en iyi yapabilecek adayımız Muharrem İnce'dir diyerek, partinin öz evladıyla yola çıkması seçim süreci için çok etkili olmuştur" dedi. Konuşmasının devamında AKP'nin sahada işinin çok zor olduğunu 16 yıldır iktidarda olup hala nasıl vaat sunabildiklerine şaşırdığını söyleyen Arslan "İktidarın görevi vaat değil, icraattır" dedi. Ayrıca CHP’nin İzmir'de ki aday listesinin kuvvetli olduğuna, İzmir'i en iyi şekilde savunup temsil edeceklerine değinen Arslan, listelerde tamamı ile memnuniyet oluşturmanın çok zor olduğunu aktardı.

“SAHADA İKTİDAR PARTİSİ GÖREMEDİĞİMİZ İÇİN PANİĞİNİ DE GÖREMİYORUZ”

Parti olarak her yerde saha çalışmaları yaptıklarını ifade eden Arslan, “İktidar partisini sahada göremiyoruz. AKP'de galiba panik o kadar büyük ki sahaya bile çıkmıyorlar. Sahadaki rüzgar, toplumdan aldığımız geri dönüşler iktidarın paniklemesi gerektiğini bize gösteriyor” şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘buzdolabı çıkışı’ ile ilgili konuşan Ednan Arslan "Buzdolabı gelişmişlik seviyesi göstermez. Özellikle bu çağda buzdolabını gelişmişlik argümanı olarak kullanmak doğru değil. Gelişmişlik, insanların okuduğu kitaplarla, gazetelerle, yaptıkları bilimsel çalışmalarla ölçülür. Buzdolabı içi boş olduktan sonra neye yarar?" dedi.

“BİZ İZMİRLİYİZ. SİMİDE GEVREK, ÇEKİRDEĞERE ÇİĞDEM DİYORUZ”

İzmir'de ki aday listelerinde başka şehirlerden adayların gösterilmesi konusundaki eleştiriler hakkında konuşan Arslan, “Doğduğumuz yerler farklı olabilir ama biz artık İzmirliyiz. Simide gevrek diyen, çekirdeğe çiğdem diyen insanlarız. Ben Erzincan'da doğdum ama küçük yaşlarda buraya geldim. Benim çocuklarım kendini İzmirli olarak tanıtıyor. Bu bir bayrak yarışıdır. Biz bu anlayışla halkın iktidarını kurmak için uğraşıyoruz” dedi.

“İKTİDAR KİŞİYİ GÜÇLENDİRİYOR, PARLAMENTOYU DEĞİL”

Meclisin işlevsel olmadığını söyleyen Ednan Arslan "İktidar kişiyi güçlendiriyor. Tek kişi bütçe yapıyor, tek kişi rektör atıyor, tek kişi yüksek yargı mensubunu atıyor, tek kişi meclisin feshine karar veriyor, tek kişi bakanlık açıp bakanlık kapatıyor. Parlamento öyle değil. Parlamentoda komisyonlar var, genel kurul var, halk var. Sonuç itibari ile bir ortak akıl ortaya çıkıyor. Bu iktidarın amacı meclisi itibarsızlaştırmak. Biz iktidar olduğumuzda bu asla böyle olmayacak çünkü biz çok sesli bir partiyiz" diye belirtti.

Editör: Haber Merkezi