CİHAN SAMGAR / İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi’nde kurultay tartışmaları devam ederken, 16 Temmuz tarihinde toplanmaya başlayan imzaların ardından ortaya dökülen rakamlar herkesin kafasının karışmasına vesile olurken, muhaliflerin ikinci gün açıkladığı 466 imza sayısına genel merkez “elimize 120 imza ulaştı” ifadeleriyle karşılık vermişti. Daha sonra birçok kez muhaliflerin sözcüsü konumundaki CHP milletvekili Yaşar Tüzün ekran karşısında ve sosyal medya hesabından imza sayılarıyla ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Zaman zaman Gaye Usluer de Tüzün’e eşlik edip bazı rakamlar ortaya atmıştı. En son geçtiğimiz hafta 604 tane imza atıldığını ve 23 Temmuz’da yeterli sayıya ulaşılacağını söyleyen muhaliflere genel merkez de ‘dediğiniz sayıda imzayı bize ulaştırın gereğini yapalım’ yanıtını vermişti. Bu reste muhalifler ise imzaların son gün genel merkeze teslim edileceğini ve gerekli imzaların da çok kısa sürede toplanacağını söylemişti. Hatta sosyal medyada yeterli sayıya ulaşıldığını iddia edenler bile olmuştu.

ÖNCE TOPLANACAK DEDİ ŞİMDİ...

Parti içi muhalif isimlerden olan Erdal Aksünger yeterli imzaların geçen hafta Salı günü toplanacağını iddia etmişti. Bugün yaptığı basın toplantısında ise Aksünger, imza sayısına bakmaksızın kurultayı toplaması için Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na çağrıda bulundu.

AÇIKLANAN SAYILAR MANİPÜLASYON MU?

Gelinen son noktada ise 559 ıslak imzanın ellerine ulaştığını ve 69 imzanın ise imzaların teslimi için son gün olan Pazartesi ulaşacağını söyleyen muhalif grup, birçok kesimde acaba bu sayılar manipülasyon muydu sorusunu akıllara getirdi. 

PEKİ İMZA SAYISI KAÇ?

CHP Genel Merkezi “açıkladığınız sayıda imza varsa teslim edin gereğini yapalım” demesine rağmen imzaları teslim edilmeyip beklenmesi de bazı delegelerin imzaları geri çekmesine ve kurultay isteyen seçmenin de kafalarının karışmasına sebep oldu. 

Genel merkez kaynaklarından edindiğimiz bilgilere göre, genel merkeze ulaşan imza sayının  470 civarında olduğu ve yaklaşık 100 delegenin ise noter aracılığı ile imzalarını geri çektiği öğrenildi. Ayrıca  imza veren bazı kurultay delegelerin teslim etmeleri gereken noter evraklarını ceplerinde tutukları da gelen bilgiler arasında.

Editör: Haber Merkezi