ÜMİT KARTAL / İZ GAZETE – Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ankara ve İstanbul’dan sonra İzmir adayını açıklaması beklenirken, Genel Merkez kaynaklarından öne çıkan ihtimallerin değiştiği yönünde bilgiler geldi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun milletvekillerinden belediye başkan adayı belirlemek istemediğiyle ilgili açıklamalarının ardından Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Narlıdere Belediye Başkanı Abdul Batur’un ismi öne çıkmıştı. Özellikle son haftalarda, Tunç Soyer’in adaylığının netleştiği ile ilgili bilgilerin yayılması üzerine, mevcut belediye başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Soyer ismine yönelik ‘ağır’ muhalefeti dikkat çekmiş; Kocaoğlu, Seferihisar için ’15 bin nüfuslu ilçe’ demiş ve ‘Genel Başkan istemeyeceğim isimleri bilir’ şeklinde çıkışlar yapmıştı.

İBRE VEKİLLERE Mİ DÖNDÜ?

Son haftalarda öne çıkan isimlerden Tunç Soyer’e yönelik muhalefet ve ismi geçen aday adaylarının ortaklaşamaması nedeniyle; CHP Genel Merkezi’nde ibrenin milletvekillerine döndüğü iddia edildi. İstanbul ve Ankara’da milletvekillerinden aday gösterilmemesinin İzmir’den milletvekili aday gösterme konusunda ‘esneme payı’ yarattığı, vekillerden ise Murat Bakan ve Kamil Okyay Sındır’ın ‘masada’ olduğu öğrenildi.

İL BAŞKANI VE SERMAYE ÇEVRELERİ ETKİSİ Mİ?

Özellikle 16 Nisan Referandumu döneminde sürdürdüğü saha çalışması ve Tüzük Kurultayı’nda takındığı tutum ile CHP Genel Merkezi’nde güçlü ilişkiler kuran İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın, CHP İl Başkanı Deniz Yücel ve yerel sermaye çevrelerinin bastırması ile adaylığa en yakın isim haline geldiği iddia edildi. Murat Bakan, 24 Haziran seçimlerinde İzmir 1. Bölge 1. Sıradan aday gösterilmiş, Tuncay Özkan’ın İstanbul’dan aday gösterilmesine itirazı ve yeniden İzmir’e ‘dönmesi’ sonrasında 2. Sıraya düşmüştü. Bakan’ın önce 1. Sıraya konulması, “Genel Merkez Büyükşehir’e hazırlıyor” şeklinde yorumlanmıştı.

KOCAOĞLU’NUN TARİFİ ÜZERİNDEN…

Öte yandan; Aziz Kocaoğlu’nun geçtiğimiz günlerde Alaattin Yüksel’i işaret etmek üzere, AKP’nin adayı Nihat Zeybekçi karşısında 'il başkanlığı, PM üyeliği, MYK üyeliği gibi önemli görevler yapmış olmak’ şeklindeki tarifinin ardından; eski Genel Sekreter ve Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır’ın da yeniden güçlü ihtimaller arasına girdiği öğrenildi. CHP Genel Merkezi’nin, Aziz Kocaoğlu’nu kendi tarifi üzerinden ‘ikna’ etmek için kavgacı olmayan bir isim olarak İzmir Milletvekillerinden Kamil Okyay Sındır’ı da yeniden değerlendirmeye aldığı iddia edildi.

Editör: Haber Merkezi