İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi’nde 28-29 Mart tarihlerinde yapılacak olan Büyük Kurultay öncesinde İzmir’de bulunan 56 kurultay delegesi Tarihi Havagazı’nda sürpriz bir buluşma gerçekleştirdi. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantı sonrasında  İzmir’de bulunan 56 kurultay delegesi ortak bir açıklamanın altına imza atarak Büyük Kurultay’da Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleme yönünde karar aldıklarını açıkladı. 
 



Toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, toplantıda Kurltay delegelerine kurultaya ilişkin bilgilendirmelerde bulunduğuna dikkat çekerek   “Toplantıda 31 Mart seçimleri ve 23 Haziran seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin  yakalamış olduğu başarı göz önünde bulundurulduğunda Genel Başkanımızın, partimizin liderliğine devam etmesi konusunda bir görüş birliği bir mutabakat oldu. Genel Başkanımızın İzmir Kurultay Delegeleri tarafından genel başkan adaylığına önerilmesi konusunda imza topladık. Partimizin yetkili kurullarıyla paylaşacağız” ifadelerini kullandı.


YÜCEL’DEN HALİL ARDA AÇIKLAMASI

Gaziemir Belediye Meclisi Mart ayı oturumunda Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın AKP grubuna vermiş olduğu “kayyum” çıkışına ilişkin sorulan bir soruyu da yanıtlayan Deniz Yücel, Halil Arda’nın istifasının söz konusu olmadığını ifade etti. Halil Arda ile bir görüşme gerçekleştirdiğini ifade eden Yücel, Arda’nın ifadeye çağrılmasının söz konusu olmadığını belirtti.  Yücel, şöyle konuştu:
 “CHP, her zaman kayyum uygulamasının karşısında. Bunun anti-demokratik olduğunu düşünüyoruz. Kaldı ki bir hukuçu olarak basına yansıyan hususlarında böyle bir uygulamaya yasal mevzuat çerçevesinde imkan vermediğini düşünüyorum . Ancak süreci takip edeceğiz. Bir soruşturma başlarsa başkanımız savunmasını, ifadesini verir. Biz her zaman belediye başkanımızın yanındayız

Editör: Haber Merkezi