Ziyarette konuşan Tekin, "Genel Başkanımıza alçakça saldırı yapıldı. Sıradan bir terör saldırısı değildir. İç barışa yönelik, iç savaş provası gibi bir eylem olduğu unutulmamalı" ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırıyla ilgili çeşitli soru işaretleri olduğunu kaydeden Tekin şunları söyledi: "Ana muhalefet liderinin gezisinin olduğu güzergahta daha önce belli istihbaratların elde edildiği görülüyor. Bu partimizle, Genel Başkanımızla paylaşılsaydı daha şık olurdu. Ama güvenlik görevlilerine teşekkür ediyorum. 15 Temmuz darbesi kadar önemli bir olayı, kaos ortamını önlediler."

KİM BUNLAR?

Başbakan Binali Yıldırım'a da milletvekili olduğu İzmir'den seslendiğini hatırlatan Gürsel Tekin, "Siz aynı zamanda İzmir milletvekilisiniz Sayın Başbakan. Bir bakanınızın da televizyon kanalındaki açıklamasında, 'Bu küresel güçlerin kim olduğunu biliyoruz' ifadesine dayanarak soruyorum. Kimler, iç barışı bozmak isteyen? Gelin ‘hodri meydan’ diyoruz. 12 milyon seçmeni olan CHP olarak, biz de kendimizi kalkan edeceğiz. Kim bunlar?" diye sordu.

Editör: Haber Merkezi