Ümit Kartal / İz Gazete - Partisinin görevlendirmesiyle 4 günlük program kapsamında Hakkari ve Şırnak’a referandum çalışması yürütmeye giden CHP İzmir milletvekili Tacettin Bayır gözlemlerini gazetemizle paylaştı.

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara milletvekili Necati Yılmaz ve PM üyesi Ali Rıza Erbay ile ilk olarak Hakkari’ye giden Bayır, burada esnafla  içinden geçilen dönemi konuştu. Yaklaşık 2 bin kişinin elini sıkarak referandumu konuştuğunu anlatan Tacettin Bayır, “Buraya hayırlı bir iş yapmak için geldik. Halkın ilgisi yoğun ve sıcak... Yaklaşık 2 bin kişinin elini sıktım, sadece 1 kişi 'evet' oyu vereceğini söyledi. Buradaki insanların gözlerindeki ışıktan, 16 Nisan’da ‘hayır’ çıkacağını anlamak mümkün. Aynısını bir de İzmir’de gördüm. Buradan en az yüzde 85 hayır çıkacak’ değerlendirmelerinde bulundu.

'16 NİSAN'I İPLE ÇEKİYORLAR'

Çukurca, Beytüşşebap, Yüksekova ilçelerini de gezecek olan Tacettin Bayır, sonrasında ise heyetle birlikte Şırnak’a geçecek. Bayır, “Halk kararını vermiş,  sandığa gidecek ve Hayır oyu verecek. Belli ki herkes 16 Nisan’ı iple çekiyor” dedi.                    

 

Editör: Haber Merkezi