CHP kurultayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için 'Diktatör bozuntusu' diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na AK Parti teşkilatları 'Cumhurbaşkanına hakaret' iddiasıyla suç duyurusunda bulunurken, CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, bunun talimatla yapıldığını öne sürdü. Yüksel, AK Parti'nin 81 ildeki il ve ilçe başkanlıklarına genelge gönderilerek, Erdoğan'a hakaret gerekçesiyle kişisel olarak suç duyurusunda bulunulmasının istendiğini ve bu şikayetlerin en üst seviyeden yapılması gerektiği yönünde talimat verildiğini öne sürdü. Yüksel, şöyle dedi:

"Bu talimat, Erdoğan'ın sadece AKP'nin cumhurbaşkanı olduğunun göstergesidir. Seçim geldiğinde AKP'ye 400 milletvekili isteyen, seçimden sonra yaşadığı her sorunu AKP örgütleriyle çözmeye çalışan Erdoğan, sadece AKP'nin cumhurbaşkanlığına kısılmıştır. Öte yandan bu talimatlar, AKP örgütlerinin de büyük sıkıntıda olduğunu gösteriyor. Saray'dan talimatla dava açmak istediklerini sanmıyorum. Onlar da cumhurbaşkanının tüm Türkiye'ye yaşattığı baskı ikliminden nasiplerini alıyor. Onlar için de üzülüyorum ama onların da özgürlüğünün teminatı CHP'dir. Cumhurbaşkanının zulmünden baskısından onları biz kurtaracağız." 

İl Başkanı Yüksel, Hüseyin Çelik, Bülent Arınç, Abdullah Gül, Suat Kılıç ve Sadullah Ergin gibi isimlerin düne kadar Erdoğan'a en yakın siyasetçiler olduğunu, ancak bugün en ağır eleştirileri onların yaptığını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu kişiler koltuklarını kabettiklerinde vicdanlarının sesini duydu. AKP içindeki herkes bir gün mutlaka vicdanının sesini duyacaktır. Önemli olan bu sesi çok ağır bedeller ödemeden duymak. Bugün AKP koltuklarında görevde olmak sizi kurtarıyor olabilir ama yarın cumhurbaşkanına karşı sizi bu koltuklar da koruyamayabilir. Hüseyin Çelik'in söylediği gibi eğer gemi su alıyorsa lüks kamarada da olsalar AKP'liler de batacaktır, onlar da altın varaklı koltuklarında otururken batacaklardır."

 
Elif DEMİRCİ/İZMİR, (DHA)

 

Editör: Haber Merkezi