Bugün yapılacak ilk MYK toplantısı öncesinde, eski Genel Sekreter Gürsel Tekin, görevini yeni Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır’a teslim etti.

Genel merkezin 11. katında bulunan genel sekreterlik odasında gerçekleştirilen törende, Tekin ve Sındır birbirlerine karşılıklı olarak çiçek verdi.

Tekin, Sındır’a yeni görevi için “hayırlı olsun” temennisinde bulunarak başarılar diledi. Tekin, “Genel sekreterlik her ne kadar tüzükle değiştirilip farklı bir işleve konulmuş olsa da, hepimiz çok iyi biliriz ki CHP’de genel sekreterlik koltuğu aynı zamanda partinin vicdanıdır, partinin hafızasıdır” dedi.

Sındır da, CHP’yi iktidara taşımak için, ancak iktidarı bir amaç olarak değil, bir araç olarak görüp cumhuriyetin bekası, halkın refahı için kendilerine çok önemli görevler düştüğünü ifade etti. Tekin’i çok uzun zamandır tanıdığını da belirten Sındır,” Kendisini her zaman yanımda görmek, onun desteğine her zaman nail olmak isterim. Görevler devredilir ama partiye ve ülkeye olan sevda bitmez” dedi

“KOALİSYON UÇAKLARININ TAMAMI OPERASYONLARI PYD İLE PARALEL YAPTI”

Açıklamalarının ardından Tekin’e, Cenevre’de yapılacak Suriye müzakerelerine PYD’nin katılıp katılmaması konusuna ilişkin değerlendirilmesi soruldu. BM’nin söz konusu toplantısıyla ilgili öneriyi 2013 yılında Kılıçdaroğlu’nun, Başbakan Davutoğlu’na bir rapor halinde gönderdiğini anımsatan Tekin, “Bu öneri tam CHP’nin önerisidir. Keşke CHP’nin önerisini ciddiye almış olsalardı belki bütün bu meselelerle karşı karşıya gelmemiş olurlardı. İncirlik hava sahasında uçan, koalisyon ülkelerinin uçaklarının tamamı PYD ile paralel olarak bu operasyonları yaptılar. Bütün dünya biliyor. Bütün dünyanın bildiğini Türkiye bilmiyorsa vay bizim halimize” diye konuştu.

“ÇİFT MASA OLUŞABİLİR”

Tekin, PYD ile ilgili Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun “boykot ederiz” ifadesini de değerlendirerek, “Bu açıklama bana şunu hatırlatıyor, çift masa oluşabilir. Hem PYD’yi memnun edecek, hem de Türkiye’yi memnun edecek masa kurulabilir. Dış politikayı, iç politika malzemesi haline getirip bugüne kadar hep kabadayılıkla götürdüler. Şimdi yok ‘protesto ederiz’ bilmem ne, şimdi acaba çift masayı mı getirecekler? Joe Biden’in de böyle bir önerisi olduğu ifade ediliyor” dedi.

Sındır da hükümetin dış politikasını eleştirerek, “Bölgede aciz bir duruma düşüyoruz. Uçaklarımızı kaldırmaz duruma gelmek, Türkiye’nin bölgede söz sahibi olması gereken bir ülke konumunda uzaklaştırmış durumda” dedi.

“ATATÜRK RESMİ İNDİRİLDİ” İDDİASI: “TAMAMEN ASPARAGAS"

Sındır, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun da araştırılması talimatı verdiği, bir CHP’li milletvekilinin “Atatürk resmi indirdi” iddiası anımsatılarak, söz konusu iddia için Genel Başkan Yardımcısı olan Zeynep Altıok’un adının geçtiğinin belirtilmesi üzerine de şunları söyledi:

“Bir konu hukuken inceleniyorsa bunun üzerine yorum yapmak, kesin hükümlerde bulunmak son derece haksızlık olur. Zeynep Hanım’ı çok iyi tanıyorum. Kendisinin, benim bulunduğum ortamlarda defalarca, kesinlikle böyle bir şeyin olmadığı, soyadının bile CHP’nin “altı ok”undan alındığını, bunun kendisine büyük bir haksızlık olduğu yönündeki ifadesini biliyorum. Bununla ilgili bir inceleme yapılmadan, herhangi bir arkadaşımızın isminin bile anılması haksızlıktır.”

Tekin de, “Şunu herkes bilsin dedikodunun ötesinde bir şey değildir. Hiçbir CHP’linin bunu yapması mümkün değildir, buna bizlerin tahammül etmesi de mümkün değildir. Bu tamamen asparagas ve bir iftiranın ötesinde hiçbir şey değildir” dedi.

 

ANKA

Editör: Haber Merkezi