CHP'nin PM seçiminde İzmir örgütünün hazırladığı anahtar liste maymuncukla delindi. Anahtarda yer almayan çok sayıda isim listeye girdi. İzmir'den en yüksek oyu CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke aldı. Böke 691 oyla PM'ye girerken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı Erdal Aksünger 603 oyla seçildi. CHP eski İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu 411 oy aldı, CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır 345 oy aldı. CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı da 340 oyla PM üyesi oldu. CHP eski İzmir Milletvekili Hakkı Akalın 336 oyla seçilirken geçen dönem de PM'de olan İrfan Önal 316 oy aldı. Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özkan Yıldız, Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu'ndan PM'ye girdi. Prof. Yıldız'ın sokak çocukları, çocuk işçilik, kentleşme sorunları ve suç konularında bilimsel çalışmaları yer alıyor. 

EKİP, MOROĞLU İLE MORAL BULDU

Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanlığını yapan CHP eski İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, İzmir örgütünün anahtar listesinde olmamasına rağmen en çok oyu alan ikinci İzmirli oldu. Bunda Aksünger'in geçen dönem Yolsuzluk Komisyonu'nda yaptığı açıklamalarla kamuoyu tarafından bilinmesinin yanısıra İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat'ın kongrede kampanyasına destek vermesi etkili oldu. Aksünger, daha çok İstanbullu delegenin oyunu aldı. CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel'in seçilebilmesi için yoğun çaba sarf ettiği eski İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, en çok oy alan üçüncü İzmirli oldu. Moroğlu'nun PM'ye girmesiyle Yüksel ekibi, muhaliflerine karşı "Biz buradayız" demiş oldu. Moroğlu İzmir temsilinin artmasından memnun olduğunu belirterek, "İzmir'in iklimini Ege'ye doğru yayacağız. Sadece PM toplantılarına giderek çalışmayacağız. İl örgütümüzün yapacağı etkinlikleri daha verimli hale getirmek için çaba göstereceğiz. Türkiye'nin gerileme ve çürüme dönemine son vermek için güçlü, kararlı, cesaretli ve donanımlı bir parti örgütü oluşturacağız. Bunun için sorumluluk yükleyenlere teşekkür ederim. Yapacağım iyi şeyler için övgü eksik şeyler için de yergileri dinleyeme hazırım" dedi. 


AKALIN'A İNCE VE AKPINAR DESTEĞİ

CHP'nin 14 İzmir milletvekillinden sadece üçü Selin Sayek Böke, Zeynep Altıok ve Kamil Okyay Sındır PM üyesi oldu. CHP eski İzmir Milletvekili Hakkı Akalın, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin anahtar listesinde yer aldı. İzmir örgütünün anahtar listesinde yer almayan Akalın için Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, yoğun kulis yaptı. CHP Gençlik Kolları eski Genel Başkan Yardımcısı İrfan Önal, geçen dönem de PM üyesiydi. 

MUSA ÇAM'IN OĞLU PM'YE GİRECEK 

Parti Meclisi'ne kadın ve gençlik kotasından iki İzmirli'nin daha grimesi bekleniyor. CHP İzmir Milletvekili Musa Çam'ın oğlu Emre Çam gençlik kotasından PM'ye girecek. Çam, partinin yurtdışı örgütlünmesinden sorumlu gençleri arasında yer alıyor. Yüksel'e yakın olan ve İzmir'in anahtar listesinde yer alan Sevda Erdan Kılıç'ın PM'ye gireceği ögrenildi. 

MERCAN'A 'ÖZEL' DESTEK

Yüksek Disiplin Kurulu'na İzmir'den çevreci avukat Şehrazat Mercan ile CHP Bornova gençlik kollarından Mahir Polat girdi. Manisanın Yırca Köyü'ne kurulması planlanan termik santralin iptali için çaba harcayan Mercan'a CHP Grup Başkanvekili, Manisa Milletvekili Özgür Özel'in yanısıra İzmir örgütü de destek verdi. 

PARTİ MECLİSİ HÜSRANI YAŞADILAR

İzmir'den Parti Meclisi'ne aday olup da seçilemeyen 18 kişi hayal kırıklığı yaşadı. İzmir milletvekilleri Ali Yiğit ve Tacettin Bayır, Parti Meclisi eski üyesi Elfin Tataroğlu, eski İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, eski İzmir İl Başkanı Bedri Serter, İl Yönetim Kurulu eski üyesi Banu Özdemir, Öznur Mercan, Tamer Şanlı, Nurgül Uçar, Kazım Umdular, Mehmet Şakir Başak, Ester Bulut, Ezgi Deniz Urunga, Fatma Doğru, Levent Eyipişiren, Berrin Gülçay Dilekçi, Seniye Nazik Işık ve Bahadır Koçak hüsrana uğradı. 





Elif DEMİRCİ / İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi