İZ GAZETE - Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında gündeme gelen ve arazi sahibinin Tunç Soyer’e gönderdiği söylenen mektup sayesinde ortaya çıkan Urla’daki akaryakıt istasyonu konusu ilçeyi karıştırdı. Arif Akdemir isimli vatandaşın Soyer’e yazdığı mektupta iddiaya göre ‘İçlerinde Çevre ve Sağlık Komisyonu üyesi de olan kişiler araziyi sahibinden düşük bedel ile satın almaya çalışıyor, bu kişilerden birinin ortağı olan CHP Urla İlçe Başkanı ise yardım karşılığı Akdemir’den 250.000 TL talep ediyor.’’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e gönderildiği söylenen mektubun içeriği şöyle; “Sayın Tunç Soyer İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, Sayın Başkan; Urla İlçesi Uzunkuyu Mahallesi, 146 ada, 2 no.lu parsel sahibiyim. Söz konusu parselin akaryakıt + LPG + servis istasyonu olarak belirlenmesine yönelik hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı önerisi, diğer bütün Komisyonlarca uygun bulunmasına rağmen, Çevre ve Sağlık Komisyonu'nca uygun görülmediğinden, Sayın meclisinizce tekrar komisyonlara havale edilmiştir. Çevre ve sağlık komisyonunun gerekçe olarak, burada tarım yapılmasının uygun olacağını beyan ettiğini öğrenmiş bulunmaktayım. Sayın Başkanım, Çeşme Yolu üzerinde ve egzoz atıkları söz konusu olan bir yerde yetiştirilecek tarım ürünleri ne kadar sağlıklı olabilir ki? Ayrıca, müracaat aşamasında Tarım İl Müdürlüğü'nden alınan iki adet olumlu tarım yazısı var iken, Çevre ve Sağlık Komisyonu, bakanlık adına görüş veren ilgili kurumları hiç dikkate almamıştır. Ve ben şahsen tarım yapılmalı/yapılmamalı görüşünün görev tanımları içerisinde yer almaması gerektiğini düşünmekteyim. Nitekim bu yıl oraya deneme amaçlı ekilen ve taşıma su ile sulanmasına rağmen yetiştirilen küçücük kavunlardan maalesef zarar edilmiştir. Sayın Başkan, benim tarlam öyle rant barındıran bir yerde değil, ancak burasını ısrarla benden düşük bedel ile satın almaya çalışan kişiler var. Bu kişilerden bir tanesi maalesef Çevre ve Sağlık Komisyonu üyesidir. Bu kişinin ortağı olan partinizin Urla İlçe Başkanı, 10-15 gün önce konunun yeniden komisyonlara havale edilmesi üzerine benim Urla'da tanıdığım kişiler vasıtası ile yardım karşılığı benden 250.000 TL talep etmiştir. Ben bunu Urla Belediyesi meclis üyesi arkadaşım ve Komisyon Başkanı Seda Hanıma ilettim. Sayın Başkan, benim konum ile ilgili olarak mevzuatınıza uygun olmayan bir durum var ise lütfen uygun bulunmasın ve Sayın meclisinizce de reddedilsin. Bunları da size, hayatım boyunca Atatürk ve ilkeleri adına oy verdiğim Partinizin dışarıdan bir neferi olarak başıma gelenler hakkında sizi ve saygıdeğer meclisinizi bilgilendirmek amaçlı yazdım.

Sevgi ve saygılarımla Arif Akdemir’’

Konunun gündeme gelmesinden sonra tartışmalar sürerken açıklama yapan CHP Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur iddialar ile ilgili hukuki süreç başlatıldığını duyurdu.

Özbadur’un açıklaması şöyle;

‘’15 Aralık 2020 tarihinde çeşitli haber sitelerinde yayınlanan şahsımı ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyemiz Ertan Certel’i hedef alan iddialar ile ilgili olarak gerekli hukuki süreç tarafımızca başlatılmıştır.

Son dönemde Urlamız ve Yarımada tarım arazileri , ormanlar, sulak alanlar rant uğruna iktidar ve yandaşları tarafından sit dereceleri, imar planları değiştirilerek, kamulaştırma yoluyla enerji santralleri, taş ocakları, madenler bahane edilerek yoğun şekilde hedef alınmaktadır.

Yazılı ve görsel basın üzerinden bizlere yönelik yapılan mesnetsiz saldırılara, aslı astarı olmayan suçlamalara karşı bizler adalete, hukuka inanan Atatürkçü yöneticiler olarak asla yürüdüğümüz yoldan dönmeyeceğiz .Siyasi baskı kurmak isteyip rant peşinde koşan ilkesiz şahıslara geçit vermeyeceğiz. Bulunduğumuz mevkileri bazı zatların çıkar amaçlı kullanmalarına asla izin vermeyeceğiz .

Bizler hak hukuk adalet anlayışını şiar edinmiş Cumhuriyet Halk Partisinde siyaset yapmanın haklı gururunu yaşayan yurtseverleriz.

Hiç bir baskı bizleri bu yoldan döndüremez. Bizlere bu manasız suçları isnat etmeye çalışan müfterilere karşı açmış olduğumuz dava ile Cumhuriyet Mahkemelerinde hesap soracağız. Bizlerin hiç kimseye veremeyeceği hesap yoktur .

Saygılarımla...’’

Editör: Haber Merkezi