İZ GAZETE- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Yönetim Kurulu tarafından Torbalı İlçe Başkanı Erol Günaydın ve yönetiminin görevden alınması sonrasında gözler Torbalı’ya atanacak geçici yönetime çevrildi. İl Başkanlığı henüz hangi ismin ilçe başkanlığı görevine atanacağına dair karar almazken kulisler de hareketlendi. İl Başkanlığı’nın, ilçe örgütünü toparlayıcı ve herkesi kucaklayıcı bir isim olması için mesai harcadığı aktarılırken ilçe başkanlığı için en öne çıkan isimlerden biri 2019 yerel seçimlerinde Torbalı’da belediye başkan aday adayı olan ve şu an Torbalı Belediyesi CHP Meclis Üyeliği görevinde bulunan Yıldırım Baytekin oldu. Eğitimci kimliği, iş dünyasıyla ilişkileri, örgütten gelen bir isim olması, siyasi tecrübesi ve Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin ile uyumlu olması gibi etkenlerden dolayı ilçe başkanlığı için güçlü adaylar arasında gösterilen Baytekin, İz Gazete’ye konuştu.

‘ÖNEMLİ OLAN PARTİYİ BÜYÜTMEK’

İlçe başkanlığı görevine atandığı takdirde partiyi Torbalı’dan en üst noktaya getirmek için emek harcayacağını belirten CHP’li Yıldırım Baytekin, “Ben bir partiliyim, şu an meclis üyesiyim, sorumluluklarım var. Parti bu göreve beni de atasa başka birini de atasa saygım var. Zaten Genel Başkanımızın, Genel Merkezimizin, İl Başkanlığımızın kararı olacak. Bizim buna saygı duymamız lazım. Ben sonuçta burada parti için çalışıyorum. Benim belediye başkanı ile problemim yok, aday olarak ismi geçen arkadaşlarla da bir problemim yok. Benim iddiam şu; ben olursam, kimseyi dışlamadan, ötekileştirmeden, tüm kesimlerle en iyi ilişkileri kurup partiyi Torbalı’da en iyi noktaya taşımak için tüm zamanımı harcarım. İktidar yolundaki bir partinin ilçe başkanının yapması gereken sorumluluklar bunlar. Torbalı potansiyeli olan bir yer, önemli olan; burada partiyi büyütmek, üye sayısını çoğaltmak, buradaki her yere gitmek ve insanlara ulaşmak, parti politikalarımızı buradaki halka anlatmak. Aynı zamanda, muhtarlar, STK’lar, kamu kurum kuruluşlarıyla, bürokrasi ile sağlıklı ilişkiler kurmak” diye konuştu.  

‘ÇATIŞMALAR PARTİYE YARAR SAĞLAMAZ’

“Ben parti içi bir yarıştan çok aslında parti dışında, partiyi büyütmeye yönelik bir yarıştan yanayım” diyerek açıklamalarını sürdüren Baytekin, “Çünkü parti içindeki birtakım çatışmalar topluma da hizmet etmez partiye de bir yarar sağlamaz. Benim, uzlaşmacı, kimseyi dışlamayan, insanları bir araya getiren bir yapım var. Ama insanlar aday olabilirler, insanların farklı fikirleri olabilir, bunlara saygım var. Bize oy veren insanlar bizden hizmet bekliyorlar, ben enerjimi daha çok bu yönde harcamak isteyen biriyim” dedi.

Editör: Haber Merkezi