Karabağlar Belediye Meclisi'nde yer alan isimlerden biri yaşı nedeniyle dikkat çekiyor. 31 Mart yerel seçimleri sonrasında Meclis üyeliğine seçilen Dila Koyurga 1996 doğumlu. 

İzmir ilçelerinin en yaşlı (65) başkanı olan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nun kadrosunda partisinin en genç meclis üyesine destek vermesi ayrıca dikkat çekti. CHP tarihinin en genç Meclis üyesi olması nedeiyle dikkat çeken ve genç yaşlardan beri siyasetin içinde olan Koyurga adaylığı ile ilgili şunları söyledi: "8 yıl önce başlamış ve bugün yerel hizmet aşamasına gelmiş siyasi hayatım ve direnişim başka bir geleceği hep birlikte mümkün kılana dek devam edecek. Lise öğreniminin ilk senesinde içimde saklı tutamadığım bu arzu bugün en büyük onurum, dünlerim yarının gururu, her şeye rağmen var olmak ise önce kardeşlerime, tüm genç arkadaşlarıma, tüm kadınlara kişisel borcum ve sorumluluğumdur.” 

DİLA KOYURGA KİMDİR?

Dila Koyurga 15 yaşından itibaren CHP Karabağlar Lise Komisyonu ile başlayan siyasi hayatına 2014 yılında partiye üye olarak devam etti. Konak İlçe ana kademe kongre ve gençlik kolları kurultay delegeliğinde de yer aldı. 2 dönem İlçe Gençlik Kolları yöneticiliği yaptı. İl Gençlik Kolları Sekreterliğini görevini devam ettirmektedir.

Editör: Haber Merkezi