İZ GAZETE- CHP, ekim ayının meclis toplantısında oylanan 1 milyon 600 bin metrekarelik arazinin satışı ve yetki devrine ilişkin 16 oyla kabul edilen karara daha önce de itiraz etti, ancak sonuç alamadı. Bir kez daha karara itiraz eden CHP Menemen İlçe Başkanlığı, pes etmeyeceklerinin sinyalini verdi.

HUKUKİ DEĞİL SİYASİ

Mücadeleyi asla bırakmayacaklarının altını çizen ve kararın hukuki değil siyasi olduğuna vurgu yapan CHP'li Deniz Karakurt sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Seyrek arazisinin satış kararının iptali için açtığımız davada yürütmeyi durdurma talebimiz red edildi. Bugün bu ara karara itiraz ettik. Öncelikle hiçbir gerekçesi bulunmayan bu ara karar hukuki değil siyasidir. Kimlerin bu araziler üzerinde ne hayaller kurduğunu tüm Menemen halkı bilmektedir. Bu son karar değil, CHP olarak mücadeleyi asla bırakmayacağız. Biliyoruz ki bağımsız yargı için çok kısa bir süre var, siyasi görüşü ne olursa olsun bu arazileri rant kapısı olarak görenlere karşı tüm Menemen halkını tek yürek olmaya davet ediyoruz." ifadelerine yer verdi.

NE OLMUŞTU?

Menemen Belediyesi'nin 1 Ekim 2021 tarihinde gerçekleşen meclis toplantısında Seyrek’teki arazi satışları talebi tartışma yaratmış, karar 16 oyla kabul edilirken, Menemen'in eski belediye başkanı Serdar Aksoy'dan karara tepki göstermişti.

CHP Menemen İlçe Başkanlığı; AKP idaresindeki ilçe belediyesinin 1 Ekim 2021'deki meclis toplantısında gündeme getirilen Seyrek’teki satış kararını yargıya taşımış, 1 Milyon 600 bin metrekarelik arazinin satışı ve yetki devrine ilişkin kararın iptalini, dolayısıyla yargı kararının tanınmadığını belirten CHP Grubu harekete geçmişti.

CHP Menemen İlçe Başkanlığı, yürütmeyi durdurma kararı için dilekçe vermiş, İlçe Başkanı Ömer Güney konuya ilişkin bir açıklama yaparak, “Bu satıştaki ısrarları; Menemen’in hakkını ezip geçen, hukuk tanımayacak kadar gözü kara; külliyen kasıtlı, şaibeli ve yanlış bir ısrardır. Ve CHP olarak bu hesaplarını Bağdat’tan da olsa döndüreceğiz demiştik. Sözümüzün sonuna kadar arkasındayız” ifadelerini kullanmıştı.

Editör: Haber Merkezi