İZGAZETE - CHP Parti Meclisi Üyesi Umut Tekin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı normalleşme takviminin ardından küçük esnafın kepenk açarken yaşayacağı sorunları dile getirdi. Mevcut şartlarda esnafın 11 Mayıs’ta normale dönemeyeceğini vurgulayan Tekin destek paketi açıklanmasını talep etti.

Tekin'in açıklaması şöyle; 

''11 Mart’tan bu yana Koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler kapsamında kepenk indiren küçük esnafa “11 Mayıs’ta hazır olun, normale dönüyoruz.” denilse de bu dönüş sadece sözde kaldığı için mevcut şartlarda esnaf normale dönemez. Normalde zaten yükü büyük olan esnafın bu salgın döneminde yükü iyice ağırlaştı. Küçük ve Orta büyüklükteki esnaflarımızın yeniden işlerine dönebilmesi ve tekrar istihdam yaratabilmeleri için gerçek bir destek paketi açıklanmalıdır.

“Sosyal Devlet” tam da şimdi

Kirası, vergisi, sigortası, stopajı, elektiriği, suyu, kredi ödemesi ve yazmakla bitmeyecek vergi kalemleri derken esnafın ayakta kalabilmesi ve o kepenkleri normal olarak açabilmesi adeta mucize gibi. Bu nedenle esnafımız için devletin babalığını yapması tam da şimdi acil olarak gerekli.

Kamu spotunda Damat Bakan’ın söylediği krediler, 200 Milyar Lira sözde yardımların yerini bulmadığı, yaraya merhem olmadığı aşikârdır.

Yine “Damat Bakan” “burası çok önemli” iddiası ile “dolar 7 lira olacak diyenler daha çok bekler” açıklamasını yapmış, ancak akıllarla aday edercesine yarım doların 3,52 TL olduğu açıklanmıştır. Tekrardan raflarına dizecekleri ürünler, hizmet üretecekleri malzemeler dolar üzerinden fiyatlanan esnafın, bu dönemde dolarında artışı nedeniyle var olan borcuna borç katılmıştır. Bu şekli ile esnaflarımızın normale dönmesi mümkün değildir.

Türkiye Büyük Millet Meclisi açılmalıdır

TBMM en zor şartlarda savaş dönemlerinde dahi açık kalmış, çalışmış ve çözüm üretmiştir. Esnaf kepenklerini açmadan önce TBMM biran evvel açılmalı seçilmiş milletvekilleri bu konuda görüşleri söyleyebilmeli, önerilerini sunmalı, gerçek destek paketini yasallaştırmalıdır ki gerçek normalleşme öyle hayata geçebilsin.

“Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir”

En önemli değere, Cumhuriyet’e sahip olan ülkemiz; çıraklık, kalfalık, ustalık ve başkanlık döneminde elindeki tüm değerleri son 18 yılda satılmış, heba edilmiş, kendi kendine yetemez hale getirilmiştir.

Esnafından işçisine, işini kaybeden vatandaştan atanamamış öğretmenine, geleceğini sınava bağlamış öğrencisinden üreten çiftçisine kadar herkes yani tüm Ulus; Ulusa Sesleniş ile çözüm beklemekte ama maalesef hayal kırıklığı yaşamaktadır. Sadece kendi oyunu pekiştirmek amacı ile kendisi gibi düşünmeyenler hakkında ağza alınmayacak cümlelerle seslenmesinin nedeni anketlerin sonucunun vermiş olduğu tedirginlikten başka bir şey değildir. Abbas gidicidir.

Bu dönemde Cumhuriyet Halk Partisi’nin örgütleri ve belediyeleri, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylediği gibi; kimsesizlerin kimsesi olmuştur. İlk seçimlerde Abbas’ın yolcu edilmesi ile kurulacak olan halkın iktidarında sosyal düzen yeniden sağlanacak ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu ve emanet ettiği Cumhuriyet ayrım gözetmeksizin memleketteki tüm vatandaşlarının kimsesi olacaktır.

Editör: Haber Merkezi