Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Devrim Barış Çelik, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ege Bölge Temsilciliğini ziyaret etti. Son süreçte işçilerin emekçilerin kıdem tazminatına yönelik saldırılara karşı Çelik, 'kıdem tazminatının; fona devredilmesi, tamamlayıcı emeklilik sigortası, süresi belirli çalışma gibi adlarla gasp edilmek istendiğini, ancak kıdem tazminatının kazanılmış bir hak olduğunu ve kıdem tazminatının gasp edilmesine izin verilmemesi'' gerektiğini vurguladı.

'Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu DİSK'in ülke genelinde bir çok defa bu konu ile ilgili açıklamalarda bulunduğunu ve yıllardır bu saldırıya karşı mücadele ettiğini söyleyen Çelik, ayrıca DİSK örgütüne bu konudaki mücadelesi için teşekkür etti ve her zaman dayanışma içerisinde olacağını belirtti.

Çelik, 'Ekonomik olarak zor bir dönemden geçiriyoruz. İşsizlik artmış, Kriz bütün emekçileri vurmuş durumda. Ülkedeki enflasyon rakamlara yansıdığı gibi değil. Bunu sokakta, pazarda, markette, yaşamımızın her alanında hissediyoruz. Ülkeyi yönetemeyen bir iktidar var. Bu anlamda Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nun ''Türkiye'yi güçlü bir sosyal devlet kurarak inşa edebiliriz" dediğini hatırlatarak kurultayımızdan sonra iktidara giden bir yol var. Bu çok açık görünüyor. Bu süreç işçilerden bağımsız değil. O bakımdan emek ve demokrasi mücadelesini hep birlikte vermemiz gerekiyor” dedi.

Ayrıca DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı da ‘Pandemi ile birlikte ülkemizde yaşanan ekonomik kaygılar işsizlik enflasyon ve adaletsizliğe karşı bir yol bulunması gerektiğini söyledi. Sarı; ‘’Karanlığa karşı demokratik özgürlükçü bir anlayışın iktidarda olmalı. Biz demokrasiden özgürlükten yana olanlarla yan yana olacağız ve bu nazik ziyaretinden dolayı sayın Devrim Barış Çelik’e teşekkür ederiz’’ dedi.

Editör: Haber Merkezi