İz Gazete- Cumhuriyet gazetesi yazar ve yöneticileriyle HDP’li milletvekillerinin tutuklanması sonrasında olağanüstü toplantı yaparak bir bildiri yayınlayan CHP’nin Parti Meclisi’ne İzmir’de sosyal medyadan tepki gösterildi.

Toplumsal kaygıların yüksek olduğu bir dönemde ana muhalefet partisinin sadece bildiri yayınlayarak gelişmelere ‘müdahil’ olmasına tepki gösteren İzmirli Haluk Tekeli’nin paylaşımı sosyal medyada ilgi gördü.

‘CHP Parti Meclisi bildirisi üzerine’ başlığıyla paylaşım yapan Tekeli, CHP’nin bildirisine dair şu ifadeleri kullandı: “CHP ‘sert’ bir bildiri yayınlamış. İnsanın aklına hemen "adın ne Mülayim, sert olsan ne yazar" geliyor. Sert olmaya gerek yok, dürüst ve kararlı olmak yeterli.”

Paylaşımına ‘dürüst ve kararlı olmak için yapılması gereken üç adım’ şeklinde devam eden Tekeli şöyle yazdı:

“1 - Cumhuriyet gazetesinde yaşananlar için, söylenenler güzel , atılacak adım belli. Bu operasyona neden olan İzmir Milletvekili "ihbarcı" Mustafa Balbay'ı kesin ihraç talebi ile disipline sevk etmek.

2 - Dokunulmazlıkların kaldırılmasına "Evet" dediği için özür dilemek, adını koyarak HDP Eş Genel Başkanları ve vekillerin derhal serbest bırakılmaları ve meclisin etkin çalıştırılması için harekete geçmek.

3 - OHAL ve KHK'lar için , savaşa karşı Barış için 5 Büyükşehir'de büyük ortak demokrasi şöleni mitingler yapmak.

Bağırmadan, çağırmadan söz'ün ve fikrin gücüne yaslanarak, topluma güven vermek. Gerisi laf-ı güzaf.

Özel not: Rant ve ticari zihniyetli A.Kocaoğlu ve ekibine de Kültürpark'ı rahat bırak denilirse hoş olur.”

Tekeli’nin paylaşımı kısa sürede yoğun ilgi görürken, yazar Haluk Yurtsever de paylaşıma “Yapılması gerekenler yalın ve öz olarak tanımlanmış. Yapmazlar!” şeklinde yorum yaptı.

 

Editör: Haber Merkezi