Meral Akşener’in hayata gözlerini yuman ve dün Çiğli Belediyesi tarafından Çiğli’deki bir parka ismi verilen ağabeyi Nihat Gürer, İzmit’te oldukça geniş bir kesim tarafından tanınan bir isimdi. Kocaeli Aydınlar Ocağı’nda, Kocaeli Ticaret Odası’nda başkanlık yapan Gürer, bir dönem de MHP Kocaeli’nde İl Başkanlığı görevini sürdürdü.

6 Ocak 1948 tarihinde İzmit’te dünyaya gelen Gürer, 2017 yılında kanser nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Bundan kısa bir süre sonra da kardeşi Meral Akşener, İYİ Parti’yi kurarak, genel başkan koltuğuna oturdu. 2019 yılında yapılan yerel seçimler sonrasında da Millet İttifakı’ndan CHP İzmit’te seçimi kazandı. Tüm yaşamını İzmit’te sürdüren Gürer’in adının verildiği park ise İzmit’te değil de İzmir’de açıldı.

Bunun ardından parkın İzmir Çiğli’de açılması ise bazı kesimlerden tepki çekti. Edinilen bilgilere göre CHP’li Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’ye kendi partisinden sert tepkiler geldi. CHP’li bazı parti üyeleri Başkan Gümrükçü’ye ‘1980 ‘de yaşanan olaylarda, kendisinin elinde onlarca devrimcinin kanı vardır. Bunu nasıl yaparsın? Sen Meral Akşener’e mi yaranmaya çalışıyorsun? İzmir’de siyasi hayatını sürdürmeyen bir kişi, sadece Meral Akşener’in ağabeyi olduğu için mi ismi veriliyor. Çiğli için ne özelliği var?’ Sosyal demokrat bir partinin Başkanına yakışan bir durum değil. Özellikle Gümrükçü'nün, '12 Eylül bizim için milat.' (12 Eylül öncesi ve sonrası sözlerini) hatırlatarak tepki gösterdiler. (EHAEGE)

Editör: Haber Merkezi