BURAK CİLASUN - İller bazında iki parti arasında sağlanan anlaşmanın ilçelere ne şekilde yansıyacağına yönelik net bir açıklamanın yapılmamış olmasıyla birlikte İYİ Parti'nin İzmir'deki bazı ilçelerde CHP'den kendi adayı için destek ve feragat isteyeceği iddiaları kulisleri hareketlendirdi. 

Ortaya atılan iddiaların odağındaysa Tire var. İYİ Parti'nin 24 Haziran'da İzmir'de en yüksek oy oranına ulaştığı (yüzde 18,7) Tire'de CHP'den kendi adayını desteklemesini isteyebileceği belirtiliyor. İddialara CHP Tire Belediye Başkan Aday Adayı olan isimlerse soğuk bakıyor.

İşte o yorumlar:

Hakan Şenoyar, "İYİ Parti, en yüksek oyu Tire'de almış olabilir. İki partinin anlaşmasında İzmir yok. CHP'nin ilkelerinin tamamına İYİ Parti de gördüğüm kadarıyla sahip çıkıyor. Anlaşmalar yapılmıştır. Bu saatten sonra yüzde 30'luk oya rağmen CHP, Balıkesir'i İYİ Parti'ye bırakmışsa, bunun üstüne daha da söz söylemek doğru değildir. Burada fedakarlık yapan CHP'dir ve bunu memleket için yaptı. CHP'nin Tire'de oyu, İYİ Parti'nin yaklaşık 2 katı kadar. İzmir CHP'ye bırakıldı. Genel merkezimizin aday belirleme sürecini takip edeceğiz. Her parti kendi adayını çıkarırsa, biz onun da arkasındayız. Özellikle ben kendime de çok güveniyorum. 5 bin dilekçe topladık. Her dilekçede T.C. numaraları ve telefon numaraları bile var. Ben CHP'de yıllarca emekçilik yaptım. Bu aşamalarda herkesin gönlünde tabii bir aslan yatar ve ister ama aslolan önce ülkemiz, sonra ilimiz ve ardından ilçemiz ve partimizdir."

Ali Doğu, "Böyle bir şeyin olacağını ben zannetmiyorum. İstişarelerimizde böyle bir şey yok. Arkadaşların böyle bir talebi olabilir. Benim duyumlarıma göre İYİ Parti, CHP'li belediye başkanlarının olmadığı ilçeler için bu tarz taleplerde bulunacak. Onun dışında Tire'de böyle bir durum söz konusu değil."

Burak Alp Ersen, "Tire'de 64 yıl sonra 2014'te DP ve ANAP'tan belediye başkanlığı yapmış bir büyüğümüzün partimize katılmasıyla seçimi kazandık. 1999 seçiminde partimiz Tire'de 600 civarında oy alırken şu anda 20 bin bandındayız. Diğer yandan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Meral Akşener 7 bin civarında, Muharrem İnce de 25 bin civarında oy aldı. Ben bunun mümkün olmadığını, ütopya olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle uzlaşmanın ilçelerde de devam edeceğini düşünüyorum. İYİ Parti tabanının da bizi destekleyeceğini, aynı şekilde AKP, MHP gibi partilere oy verenlerin de şu ekonomik kriz şartlarında CHP'ye oy vereceklerini düşünüyorum. İYİ Partililerle görüştüğümüzde en yüksek oy oranını Tire'de yakaladıklarını söylüyorlar. Evet haklılar ama en yüksek oy aldıkları Tire'de birinci olamadılar, ikinci de olamadılar. Buradaki talebin sadece ilçedeki İYİ Partili arkadaşımızı başkan yapmak için olduğunu düşünüyorum. Gerçekçi bulmuyorum. Yine de partimiz ne karar verirse, biz ona saygılıyız."

BEN TV

Editör: Haber Merkezi