İZGAZETE - Sonrasında yaşanan kavga ile gündem olan CHP’nin İl Gençlik Kolları Kongresi’nde başkanlık yarışını 151 oya karşı 143 oyla kaybeden Mert Anıl Akgül seçimin iptali için il başkanlığına başvurdu. Akgül yaptığı açıklamada il başkanlığına yapılan başvuru sonuçsuz kalırsa genel merkeze de gerekli itirazları yapacaklarını ekledi. Öte yandan Akgül kongrede yaşanan arbedede darp edilen ve eşyaları kırılan gazeteciler için ise ‘her türlü saldırının karşısındayız’ sözlerini kullandı.

Akgül’ün açıklaması şöyle; ‘’Değerli arkadaşlar yapılan İl Gençlik Kolları Kongremizde yaşanan ve muğlak kalan tüm hususlar ile ilgili önce İl Başkanlığımıza itirazımızı gerçekleştirdik. Sonuçsuz kalır ise Genel Merkezimize de gerekli itirazları yapacağız. Gerçekleştirdiğimiz itiraz metnini tüm ayrıntılarıyla sizlerle paylaşıyorum.

Ayrıca basın emekçilerimiz için bir söylemim olacak, bizler her zaman onların yanlarında olacağız. Onlara yapılacak her türlü sözlü ve fiili saldırının karşısında duracağız. Yaşadığımız kongrede gerek bize destek vermiş gerek karşı listeye destek vermiş her ne olursa olsun basına zarar verenleri tasvip etmemiz imkansızdır. Gerekli yerlere ulaşan bilgiler ışığında ortaya çıkan gerçeklere göre hareket edilmesine ilk başta biz destek olacağız. Bizler gibi genç yaşlarda olup görevini yerine getiren basın emekçilerimize yapılan saldırılar için öncelikle özür diler ve bu işin takibinde sonuna kadar duracağımıza söz veririm.’’

Akgül'ün il başkanlığına ilettiği yazılı açıklama şöyle; 

Editör: Haber Merkezi