Türkiye 24 Haziran’da yapılacak erken seçime kilitlenirken, milletvekili aday listelerini açıklayan siyasi partilerde de çalışmalarına hız verdi. Cumhuriyet Halk Partisi  İzmir Örgütü de seçim kampanyasının startını partini tecrübeli isimleri Alaattin Yüksel ve Yekta Varnalı’nın idaresini üstleneceği Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışını yaparak verdi. CHP İzmir’in SKM açılışında aynı zamanda İzmir Milletvekili Adayları’nın tanıtımı da yapıldı. Adayları örgütle ilk kez buluşturan açılışa İl Başkanı Deniz Yücel, il yöneticileri, milletvekili adayları, ilçe başkanları, belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

TÜRKİYE SEVDASIYLA YOLA ÇIKTIK!

CHP İl Başkanı Deniz Yücel açılışta önemli açıklamalarda bulundu. CHP İl Başkanı, “Bizler cumhuriyetin tüm değerlerinin yeniden yükselişe geçtiği, demokrasinin lafta değil tüm kurumlarıyla işler hale geldiği, Adaletin herkes için hızlı ve eksiksiz sağlandığı, her vatandaşın hakça ve insanca yaşadığı bir Türkiye sevdasıyla yola çıktık” diye konuştu.

MANİFESTO BECERİKSİZ YÖNETME İLANI!

“Çok açık ve iddialı bir şekilde tekrarlıyoruz ki” diye Yücel şunları söyledi: 24 Haziran 2018 tarihi, ülkeyi yönetemediğini kendileri de itiraf eden ve apar topar erken seçime sarılan AKP iktidarından kurtuluşun tarihi olacaktır. Halkımız, 16 yıldır sürdürülen ayrımcılık ve çatışma politikalarından, ekonomide ülkenin çöküşünü hazırlayanlardan, her demokrasi dediklerinde artan baskılardan ve zorbalıklardan, devletin sahte cemaatlere ve terör örgütlerine teslim edilmesinden, daha fazla cezaevi inşa etmeyi ve yargıyı tüm kurumlarıyla esir almayı adalet zannedenlerden, kadınlarımızı ikinci plana atıp, özgürlük ve gelecek isteyen gençlerimizi hain ve çapulcu diye yaftalayanlardan kurtulmak için gün saymaktadır. Asgari ücreti arttırmayı, yıllarca yok saydıkları Emeklilerimize 2 ikramiye vermeyi ancak CHP bunları yapacağını söyleyince gerçekleştirenlerin, yıllardır faizcilere ödenen yüz milyarlarca lira parayı, CHP gündeme getirince hatırlayıp çözüm arayanların, bu ülkeyi uzun yıllardır CHP politikaları ve vaatleriyle yönetmeye çalıştıkları ancak bunu bile beceremedikleri apaçık ortadadır. 16 yıldır bu ülke de sanki başka parti iktidardaymış gibi, sanki enflasyonu onlar yükseltmemiş, dolar ve euro sanki AKP iktidarın da uçup gitmemiş, cari açık tarihi rekorlar kırmamış gibi, 24 Haziran için açıkladıkları manifesto, adeta kendilerinin 16 yıldır bu ülkeyi nasıl beceriksiz yönettiklerinin ilanıdır. Hükümete ‘vaat çalma’ çıkışında bulunan Yücel, “AKP iktidarının ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni politikası “16 yıllık berbat yönetimi unutturmak ve CHP’nin politikaları ve vaatlerini çalarak” 24 Haziran’da bir mucizeyi gerçekleştirmektir. Elbette bunu yaparken, yine CHP’yi ve kendilerini eleştiren herkesi suçlamaktan ve hakaret etmekten geri durmuyorlar” dedi.

KENDİ KURTULUŞ REÇETEMİZİ ANLATACAĞIZ!

CHP İl Başkanı sözlerini “Biz Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Muharrem İnce ile birlikte sokaklarda, evlerde, tarlalarda, dükkanlarda, köylerde ve halkımıza ulaşabildiğimiz her yerde kendi projelerimizi, kendi kurtuluş reçetemizi anlatacağız. Ülkeyi 16 yıldır AKP’nin ne hale getirdiğini, ellerinde tüm imkanlar varken çözüm için hiçbir şey yapmadıklarını anlatacağız. Görünen o ki, geride kalan 16 yıllık AKP iktidarından en az halkımız kadar AKP’nin kendisi de şikayetçi. Manifestoları da bu şikayetin açık bir ilanıdır. Ve yine görünen o ki, 24 Haziran’a giderken AKP’de tıpkı bir muhalefet partisi gibi yıllardır neleri yanlış yaptığını anlatacak gibi duruyor” diyerek tamamladı.