Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) olağanüstü toplantı çağrısı üzerine toplanması beklenen Meclis Genel Kurulu'nda 'toplantı yeter' sayısına ulaşılamadı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in sağlık çalışanlarının yaşadıkları sorunların çözümüne yönelik sağlık meslek örgütlerinin yöneticiyleriyle yaptıkları toplantı sonucunda 16 maddelik kanun teklifinin yasalaşması için Meclis'e yaptığı olağanüstü toplantı çağrısının ardından TBMM Başkanı Mustafa Şentop, toplantı kararı aldı. Şentop, TBMM Genel Kurulu'nu Anayasa'nın 93 ve Meclis İçtüzüğü'nün 7'nci maddeleri gereğince, 1 Ağustos Pazartesi günü saat 15.00'da toplantıya çağırdı.

AKP, MHP VE HDP TOPLANTIYA KATILMAYACAĞINI AÇIKLAMIŞTI

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ve HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, toplantı kararının ardından partileri adına yaptıkları açıklamalarda TBMM Genel Kurulu'nun olağanüstü toplantısına katılmayacaklarını bildirmişti.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu ise TBMM Genel Kurulu'nun olağanüstü toplantısına katılacaklarını açıklamıştı.

KILIÇDAROĞLU'DAN AÇIKLAMA: BUNDAN SONRA...

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis'te partisinin sağlıkta şiddet konusunda olağanüstü toplantıya çağırdığı Genel Kurulun, yeter sayı bulunamadığı için toplanamamasını değerlendirdi.

Sağlıkta şiddetin Türkiye'nin temel sorunlarından olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Bu sorunu çözecek olan organ TBMM'dir. TBMM'yi bu acı olayları engelleme, önleme açısından göreve davet ettik. CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti olarak arkadaşlar buradalardı. Hepimiz görevimizi yaptık ama parlamentoyu işlevsiz kılan iki organ, iki temel kurum yani AK Parti ve MHP gelmedi. Dolayısıyla bundan sonra olacak bütün negatif olayların sorumlusu da onlardır" ifadelerini kullandı.

AA

Editör: Haber Merkezi