Gizem TABAN/İZGAZETE- Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un zimmet ve irtikap iddialarıyla ilgili soruşturma kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilmesi ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılmasının ardından başlayan başkanvekili seçimi süreci devam ediyor. Gelinen noktada İzmir Valiliği, Vali Yardımcısı Hulusi Doğan’ı Menemen Belediyesi Başkanvekili olarak görevlendirerek başkanvekili için kura çekiminin 12 Ocak Salı Günü saat 14.00’da yapılmasına karar verdi. Gelişmeler doğrultusunda İz Gazete’ye konuşan Menemen Belediyesi Meclis Üyesi ve Başkanvekili Adayı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Deniz Karakurt Menemen’de izleyecekleri yol haritasında dair açıklamalarda bulundu.  

‘KİM ÇIKARSA ÇIKSIN DAVA AÇACAĞIM’
Karakurt şu açıklamayı yaptı: “Henüz katılıp katılmama konusunda grup kararımızı vermedik. Ancak şunu söyleyeyim; Valiliğin yaptığı işlem hukuka aykırı. Kuradan kim çıkarsa çıksın, ben de çıksam Aydın Bey de çıksa kuranın şekline değil ama Valilik işlemine karşı dava açacağım. Kura yanlış çekilmiş, hile varmış yokmuş, bu tarzda bir itirazım olmayacak. Çünkü herkesin gözünün önünde yapılan bir kuraya sonradan itirazı ahlaki bulmuyorum. Ama Valiliğin böyle bir konuda kayyum atayarak kura çekimi işlemi yapması hukuka aykırı. Kuradan kim çıkarsa çıksın kuranın yapılmasına itiraz edeceğim, sonucuna değil.”

NE OLMUŞTU?

Serdar Aksoy’un cezaevine gönderilmesi ve görevinden uzaklaştırılmasının ardından Menemen Belediye Meclisi’nin 1 Aralık 2020’de gerçekleştirdiği seçimde CHP’li Deniz Karakurt ile AKP’li Aydın Pehlivan başkanvekilliği için yarışmış ve oylarda eşitlik yaşanması sonucu kura çekimi yapılmıştı. Kura çekimi sonucunda CHP’li Karakurt’un başkanvekili olmasının ardından AKP tarafından kura çekiminin usule aykırı olduğu gerekçesiyle Bölge İdare Mahkemesi’ne yapılan itirazda mahkeme yürütmenin durdurulması ve kuranın yenilenmesine karar vermişti. CHP ise mahkemenin kararına hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle itiraz etse de itiraz reddedilmişti. Mahkemenin nihai kararı beklenirken İzmir Valiliği kuranın tekrarlanmasına karar verince Millet İttifakı meclis üyeleri kura çekiminin yapılacağı meclis toplantısının ilkine katılmayarak boykot etmiş, ikinci toplantıda ise kura çekimine ilişkin maddenin gündemden çıkarılmasına ilişkin önerge vererek kuranın gerçekleşmemesini sağlamıştı. Son kertede İzmir Valiliği, Vali Yardımcısı Hulusi Doğan’ı Menemen Belediye Başkanvekili olarak görevlendirerek Menemen Belediye Meclisi’nin Belediye Başkan vekilini belirlemek üzere kura çekimi için 12 Ocak Salı Günü saat 14.00’da toplanmasına karar verdi.

Editör: Haber Merkezi