İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi’nde Olağan Kongre süreci tüm hızıyla devam ediyor. Olağan Kongre kapsamında İzmir’de ilçe kongreleri sona erdi. Cumhuriyet Halk Partisi İzmir örgütü ise bugün (8 Şubat Cumartesi) gerçekleşecek olan İzmir İl Kongresi’ne odaklanmış durumda.

TEK ADAY AÇIKLAMASI

Cumhuriyet Halk Partisi’nin büyük zafer ile ayrıldığı 31 Mart yerel seçimlerinin ardından ilk kongre olması sebebiyle dikkat çeken kongre süreci hakkında Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kamuoyuna ‘tek aday’ hakkında söylemde bulunmuş, geçtiğimiz günlerde bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi’nin yeni seçilen ilçe başkanları da Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı’nda ortak bir deklarasyon yayınlamıştı.

İLÇE BAŞKANLARI ‘YÜCEL’ DEDİ

İlçe Başkanları deklerasyonda; Cumhuriyet Halk Partisi’nin mevcut İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’i desteklediklerini belirtmişlerdi.

Ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı için tek başvuru Deniz Yücel’in de yönetiminde bulunan CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Cüneyt Oğuz’dan geldi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ise katıldığı bir televizyon programında adaylığının sorulması üzerine “Mevcu başkan, potansiye adaydır” açıklamasını yapmıştı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde İzmir İl Başkanlığı için Ezgi Deniz Urunga’nın ise yeterli imza toplaması durumunda aday olması bekleniyor.

ÇARŞAF LİSTE Mİ BLOK LİSTE Mİ?

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Kongresi’nin bir diğer önemli unsuru olarak ise CHP İzmir İl Kongresi’nin çarşaf liste ya da blok liste şeklinde yapılmasına yönelik tartışmalar oluşturuyor. Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, yaptığı açıklama ile gönlünün çarşaf listeden yana olduğunu belirtirken, gazetemize konuşan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ise çarşaf listenin önemine değindi.

Editör: Haber Merkezi