CHP ve İYİ Parti arasında yerel seçimde iş birliği anlaşması çerçevesinde 294 ilçe masada olacak. PM toplantısında Ankara ve İzmir Büyükşehir adaylarının belirlenmeyeceği belirtildi. İzmir’de ise Kiraz, Torbalı ve Tire ilçelerinde İYİ Parti adayının desteklenmesinin konuşulabileceği belirtildi.

CHP ve İYİ Parti arasında, 21 büyükşehirde varılan uzlaşmanın ardından, her iki parti de bu büyükşehirlerin ilçelerinde nasıl bir strateji izleneceğini çalışmaya başladı. Edinilen bilgilere göre partilerin kendi içindeki çalışmasını tamamlamasının ardından CHP ve İYİ Parti heyetleri tekrar bir araya gelecek ve ilçe müzakerelerini başlatacak. İş birliği sağlanan 21 büyükşehirin toplamda 387 ilçesi bulunuyor. Ancak CHP bu ilçelerin 93’ünde aday açıkladığı için müzakerelerin 294 ilçe üzerinden yapılacağı belirtiliyor.

Milliyet’ten Şevket Yaman'ın ulaştığı bilgilere göre CHP, uzlaşma ihtimali olan ve İYİ Parti’ye bırakılabileceği değerlendirilen büyükşehir ilçelerini 18’indeki PM toplantısında açıklamayacak, çalışmanın sonuçlanmasını bekleyecek.

Öte yandan İYİ Parti’nin de kendi listelerinden aday olmayı kabul etmeyen Yavaş’ın, CHP’den adaylığına “sıcak” bakmadığı belirtildi. 

Editör: Haber Merkezi