Ankara Spor Salonu’nda gerçekleşen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 36.Olağan Kurultayı’nda parti organları seçimi heyecanı yaşanırken İzmir'den sürpriz bir isim aday olmadığını açıkladı. Divan Heyeti başvuru süresinin sona ermesinin ardından PM ve YDK’ya aday olan isimleri açıkladı, çekilme kararı için verilen süre de doldu. Kurultayda İzmir özelinde sürpriz bir gelişme yaşandı. CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır PM adaylığından vazgeçti.

Gerçek izmir Gazetesi'nde yer alan habere göre Sındır, 2019 yılını göz önünde bulundurarak aday olmamayı tercih ettiği iddia edildi. PM'ye adaylık konusunda kararsız olan ancak başvuruda bulunan Sındır’ın son dakika aday olmama kararının arkasında, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun kongre sürecinde örgüte söylediği “Yerel yönetim hesabı yapanların bir yere aday olmasını doğru bulmuyorum” uyarısının etkili olduğu iddia edildi.

Sındır’ın yeni dönemde PM’ye aday olmaması 2019 yerel seçimleri için ‘adaylık ilanı’ olarak yorumlandı. Sındır’ın ismi uzun süredir Büyükşehir Belediye Başkan Adayları arasında üst sıralarda geçiyor.

Editör: Haber Merkezi