Konak Meydanında yapılan anma etkinliği, Covid-19 salgını sebebiyle kısıtlı katılımla ve sosyal mesafe kurallarına uygun olarak gerçekleştirildi. Törende konuşan CHP İzmir İl Gençlik Kolu Başkanı Ozan Uyan yaptığı açıklamada “Biz gençler maden işçilerinin fıtratında ölüm olmadığına inanmak fıtratında ölüm olduğunu iddia edenlere karşı maden işçilerinin yaşam haklarını ve sendikal haklarını savunmakla mükellefiz” sözlerine yer verdi. Uyan açıklamasının tamamında şu sözlere yer verdi;

HESABINI SORMAK NAMUS BORCUMUZ

Soma maden ocağı 13 Mayıs 2014'te içimizi yakan bir olay olmasının yanında maden işçilerinin sorunlarını yüzümüze vuran acı bir katliamdır. Soma'da katledilen işçilerimizin üzerinden 6 yıl geçmesine ve o kadar uyarıya rağmen hala alınmayan önlemler bundan sonra yaşanılacak tüm olayların failinin bu iktidar olduğunun göstergesidir. Biz gençler maden işçilerinin fıtratında ölüm olmadığına inanmak fıtratında ölüm olduğunu iddia edenlere karşı maden işçilerinin yaşam haklarını ve sendikal haklarını savunmakla mükellefleriz. Biz o tekmeyi hiç ama hiç unutmadık! Unutmayacağız!
O tekmeyi atanlardan hesap sormayan zihniyeti de unutmayacağız. Bilinmelidir ki bugün sosyal mesafe kurallarına uyarak gerçekleştirdiğimiz anmada maden işçilerinin geçmişte olduğu gibi bundan sonra da her sorunlarında da yanlarında olacağız. Ve verilen önergeleri reddeden zihniyeti, hala alınmayan tedbirlerin hesabını sormakta bizim namus borcumuz olacaktır.

Editör: Haber Merkezi