İZ GAZETE - 2019 Mart yerel seçimleri için açıklanan adaylar gündemde yerini koruyor. CHP Narlıdere İlçe Örgütü, kadın ve gençlik örgütü ve Narlıdere Belediyesi Meclis grubu bir basın açıklaması düzenledi. 

"Narlıdere ilçemizde 8 aday adayı kurultaydan sonra partimizin en yüksek karar organı parti meclisimizin 28 ocak 2019 tarihli kararı ile narlıdere belediye başkanlığı için yapılan atamaya tepki olarak partimizi, ilçe örgütümüzü kamuoyunda yıpratacak girişimlerde bulunarak sosyal medya, yerel basın ve internet gazeteciliği üzerinden farklı resim ve söylem paylaşımları ile parti meclisimizin takdir ve iradesine karşı bir duruş sergilemiştir." denilen açıklamada parti tüzüğünün parti meclisinin görevleri başlıklı 21. maddesinin 7. alt maddesine dikkat çekildi. 

Yetkili organın parti meclisi olduğu belirtilen açıklamada, "28 Ocak 2019 tarihli parti meclisimiz kararı ile ilçemiz belediye başkan adaylığına sayın Ali Engin atanmıştır. Atanan sayın adayımız 3 yıl CHP İzmir İl Başkanlığı döneminde Narlıdere de dahil olmak üzere 30 ilçemizde partimiz adına etkin siyasi çalışmalarda bulunmuş, partimizi ve 30 ilçemizi 2014 yerel seçimlerine hazırlamıştır. Yine sayın adayımız parti meclisimiz kararı ile 2 dönem izmir milletvekili adayı gösterilmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi üyesi olmanın en yüksek bilinci, ülkemizin neresinde olursa olsun parti yetkili organlarımızca verilen tüm görevleri sorgulamadan en iyi şekilde yerine getirmektir.  Hele hele ülkemizin içinde bulunduğu bu zorlu süreçte, AKP zihniyetinin yaşam alanlarımızı, özgürlüklerimizi ve demokrasiyi daralttığı bir dönemde bu gerekçe ile partimizin çeşitli kademelerinde görev yapmış olan adayımızın kendisine verilen bu görevi yerine getirmeme gibi bir iradesi söz konusu olamaz." denildi.

Açıklamada son olarak "Açıkladığımız gerekçelerle, ilçe örgütümüz parti meclisimizin kararını yerine getirmek, partimizi 31 Mart 2019 yerel seçimlerine hazırlamak yerelde iktidarımızın en yüksek seviyede temsil edilmesini sağlamakla mükelleftir. yaşanan bu sürecin tartışılması ve konuşulması gereken yerler partimiz danışma kurulları, kongreleri ve kurultaylardır. Bu nedenle Narlıdere ilçemiz parti üyelerimizle birlik beraberlik ve dayanışma içerisinde enerjimizi AKP'nin karanlık zihniyetine karşı kullanmak zorundayız." ifadelerine yer verildi.

Editör: Haber Merkezi