İZ GAZETE- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı KRT TV'de canlı yayında "İdlib'de PKK yok, biz orada neden duruyoruz?" diyerek iktidarın Suriye politikasını yönelik eleştirilerde bulundu.

'İDLİP'DE NİYE BULUNUYORUZ?'

"İdlib'de PKK yok, biz orada neden duruyoruz?" ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, "Terör örgütüne karşı mücadele etmek en doğal hakkımızdır, tereddüt yok. İdlib'de niye bulunuyoruz? Gözlem noktalarını koyduk. Orada bulunmamızın nedeni Esad'ı devirmekse, bunu açıkça söylesinler. Bunu söylemiyorsunuz. Peki biz orada niye duruyoruz? Gözlem noktalarının 7'si şu anda Esad'ın aldığı bölgede, onların korumasında. Esad'ın askerleri bizim askerlerimizi koruyor orada. Beni ürküten şu; sayın Erdoğan grup konuşmasında şöyle bir cümle etti: Biliyoruz ki, bugün Suriye ile olan 911 kilometrelik sınırımızın ötesinde verdiğimiz her mücadeleyi yarın kendi topraklarımızda bugünkinden 10 kat, 100 kat büyük kayıplarla yürütmek zorundayız. Ne demek bu? Koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti böyle mi yönetilir? " dedi. Kılıçdaroğlu ayrıca, "Bizim askerlerimiz niçin şehit olsun? Söyledim grup toplantısında. Bir tek askerimizin tırnağı bütün Suriye'den daha değerlidir. Bu ülkenin evladı neden orada şehit oluyor?" ifadelerini kullandı.

SON GELİŞMELER ELE ALINACAK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Merkez Yürütme Kurulu'nu (MYK) olağanüstü toplantıya çağırdı. Bu gece toplanacak olan CHP MYK'da Suriye'nin İdlib kentinde yaşanan son gelişmelerin ele alınacağı ifade edildi.