CHP İzmir Milletvekili Adayları Mahir Polat ve Salih Özçifçi, seçim çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Beydağ, Kiraz ve Bayındır’da esnafla buluşup, sorunlarını dinleyen Polat ve Özçifçi, vatandaşlarla da bir araya geldi. 24 Haziran’dan sonra kurulacak CHP iktidarında esnaf ve sanatkarın sorunlarının çözümü noktasında önemli adımlar atılacağını belirten Polat, “Esnafın kira stopajını kaldıracağız. Esnafın düşük faizli ve uzun vadeli kredilerle kira öder gibi dükkan sahibi olmasını sağlayacağız” dedi.

ÜÇ İLÇE GEZDİ

CHP Milletvekili Adayı Polat, son iki günde İzmir’in üç ilçesini gezdi. CHP İzmir Milletvekili Adayı Salih Özçifçi’nin de katıldığı seçim çalışmalarına, Beydağ, Kiraz ve Bayındır ilçelerinin örgütleri de destek verdi. Üç ilçede esnaf ve sanatkarlarla buluşup sıkıntılarını dinleyen Polat ve Özçifçi, vatandaşın, emeklilerin, öğrencilerin ve işsizlerin de dertlerine ortak oldu.

“ESNAFI DÜKKAN SAHİBİ YAPACAĞIZ”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı seçim bildirgesini anlatan Polat, esnaf ve sanatkarın ayağa kalkması için önemli adımlar atacaklarını söyledi. Polat, bu adımları şöyle sıraladı:

“Esnafın kira stopajını kaldıracağız. Esnafın kira, araç gideri gibi işyeri masraflarını vergiden düşebilmesini sağlayacağız. Esnafa yıllık ödediği vergi ve prim miktarı kadar sıfır faizli kredi kullandıracağız. Esnafın düşük faizli ve uzun vadeli kredilerle kira öder gibi

dükkan sahibi olmasını sağlayacağız. Böylelikle esnafımız kendi dükkanının sahibi olacak. Kredi Kefalet Kooperatifleri’ni güçlendirecek, kredi miktarlarını artıracağız.”

TARİHİ ÇARŞILAR ÖZERK YAPIYA KAVUŞACAK

Polat, aynı alanda iş yapan esnafın çarşılar ve sanayi siteleri halinde örgütlenmesine destek olacaklarını da vurgulayarak, “Ortak malzeme ve hizmet kullanımı ile giderlerini düşüreceğiz. Esnafın kurduğu kümelenme şirketleri ve sosyal işletmelere vergi avantajı sağlayacağız. Tarihi çarşıları özerk yapıya kavuşturacağız” diye konuştu.

CHP Milletvekili Adayı Salih Özçifçi de ekonominin direği olan esnaf ve sanatkarın sorunlarının çözümü için her türlü adımı atacaklarını vurguladı.

Editör: Haber Merkezi