Nil KAHRAMANOĞLU/ İZGAZETE -  Menemen Asarlık Bölgesi’ndeki beş mahalle, kargo şirketlerinin mahallede şube açmaması nedeniyle büyük sorun yaşıyor. Kargo şirketlerinin Asarlık’a hizmet götürmemesi üzerine halkın mağduriyet yaşadığını söyleyen CHP Menemen İlçe Başkanlığı imza kampanyası başlattı. Gazetemize açıklamalarda bulunan CHP Menemen İlçe Başkanı Turan Erdoğan, mahalle muhtarlarıyla toplantı yaparak yaşanan sorunları birinci ağızdan dinlediklerini ve başlatılan kampanyayla Menemen genelinde bir dayanışma sağlayacakların ve sorunun çözüme ulaşacağını söyledi.

Kargo şirketlerinin Asarlık’a gitmemesinin halkta tepki oluştuğunu ifade eden Erdoğan, “50 bin nüfuslu büyük bir yer. Biz de bu tepkilere sessiz kalamazdık. 4 mahalle muhtarını çağırdık. Biri sağlık sebeplerinden ötürü gelemedi. Ancak alınan karara uyma konusunda hemfikir olduğunu söyledi. Muhtarlarla toplantı yaptık. Yıllardır firmalarla görüşme yapılıyor fakat bir sonuç alınamıyor. Neticede Asarlık bölgesi Menemen’e ait ve güçlü bir yer olarak değerlendiriyoruz. Burada yaşayan insanları yok sayma gibi bir durumumuz olamaz. Talepleri de birinci ağızdan dinlemek istedik ve muhtarlar da çok memnun oldular” dedi.

‘OLUMSUZ ALGIYI KIRMAYA ÇALIŞIYORUZ’

Kargo şirketlerinin yıllardır Asarlık Bölgesi’ne gitmemesinde altı doldurulacak bir gerekçe olamadığını da belirten Erdoğan, “20 yıl öncesinde bir kargo aracına taş atılmış. Bu yüzden hizmet getirmiyor. Böyle bir gerekçe olamaz. Biz de CHP ilçe örgütü olarak konunun üstünde duralım dedik. Bu bir hizmet sektörüdür. Hizmet bedeli olarak para alıyorsanız hizmeti de götürmeniz gerekir. Asarlık’ı 10 yıl, 20 yıl öncesine göre değerlendiremezsiniz. Ya da orada bir insanın yaptığı çirkin saldırıyı 50 bin nüfuslu yere mal edemezsiniz. Bu şekilde bir algı oluşmuş. Biz de bu algıyı kırmaya çalışıyoruz. Çok da ciddi bir karşılık buldu” şeklinde konuştu.

‘TOPLUMSAL BİR BEKLENTİ VAR’

Başlattıkları kampanyanın Menemen genelinde gerçekleştirileceğini söyleyen Erdoğan, “Bu imza kampanyasını da sadece Asarlık olarak değerlendirmiyoruz. Menemen’de yaşayan herkes bu duruma olumlu tepki veriyor. Biz bir bütün olarak değerlendiriyoruz. Daha önce ayrışmalar olduğu için bir sonuç alınamamış. Asarlık bölgesi Menemen’e aittir. İmza kampanyası başlatırken sadece Asarlık’tan almayacağız, Menemen’de yaşayan herkesten alacağız. Orada toplumsal bir beklenti var. Sadece bir bölgeye sıkıştırmak da doğru değil. İmza kampanyası da şöyle devam edecek; 5 mahalle muhtarlığına gidip imza verebilirler. Aynı zamanda ilçe örgütüne gelip imza verebilirler. Gelmek isteyip de gelemeyenler olursa biz gidip alacağız. Bir kamuoyu oluşturmayı hedefliyoruz. Bu konunun sürekli konuşulup ertelenmesi değil de çözüme ulaşmasını istiyoruz” diye konuştu.

‘ÇOK GÜZEL BİR DAYANIŞMA VAR’

Son olarak bu girişimle bir dayanışma örneği sergilediklerinin altını çizen Erdoğan, “İmza kampanyasına köylerden de, merkezden de, beldelerden de destek verecek olanlar var. Neticede beklenti özel kargoların oraya hizmet götürmesi orada yaşayan insanlara bir lütuf değildir. Menemen ölçeğinde konuştuğumuzda çok güzel bir dayanışma var. Sosyal medyadan da destekleri takip ediyoruz. Asarlık’ı hiç bilmeyen insanların burayla ilgili paylaşımları güzel bir dayanışma sağladı. Bu da belki bir ilk olmuştur” dedi.

Editör: Haber Merkezi